Αντιδράσεις για το απεριόριστο όριο δαπανών στα κυβερνητικά ταξίδια

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αναταράξεις… έχει προκαλέσει η τροπολογία με γενικό αριθμό 592 και ειδικό αριθμό 113 της 27.7.2016 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και αυτό γιατί με αυτόν τον τρόπο καταργείται το όριο στις κρατικές δαπάνες για τα πρόσωπα που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας σε επίσημα ταξίδια.

Μάλιστα, υπάρχει πρόβλεψη και ότι οι συνοδοί θα μπορούν να διαμένουν σε ξενοδοχείο ίδιας κατηγορίας με τον κρατικό

αξιωματούχο που ακολουθούν.

Αλλάζουν τα… δεδομένα στα κυβερνητικά ταξίδια

Επί της ουσίας, για τις αποστολές, εντός και εκτός επικράτειας και για όσους συνοδεύουν τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν ισχύει το ανώτατο όριο των 60 ημερών κατ’ έτος που προβλεπόταν σε προηγούμενη διάταξη.

Εφόσον ο υπουργός έχει επιλέξει ξενοδοχείο πέντε αστέρων, τότε και όσοι συμμετέχουν στην αποστολή θα διαμείνουν σε πεντάστερο ξενοδοχείο, με την ανάλογη φυσικά πρόσθετη δημοσιονομική επιβάρυνση.

Αντιδράσεις από τη ΝΔ

Η τροπολογία που προκάλεσε πολύ θόρυβο κατατέθηκε χθες, Τετάρτη, με την αιτιολογία του επείγοντος. Η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε συνδέοντας τη ρύθμιση με το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στην Πάρο, την προσεχή Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας, στη συγκεκριμένη αποστολή θα μετάσχουν 54 άτομα, αριθμός πολύ μεγάλος, όπως λένε τα «γαλάζια» στελέχη αν λάβει κανείς υπόψη ότι σκοπός του ταξιδιού είναι τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου του νησιού.

Το άρθρο Αντιδράσεις για το απεριόριστο όριο δαπανών στα κυβερνητικά ταξίδια εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα