Ξεκάθαρη υποστήριξη Ομπάμα στην Κλίντον με «καρφιά» για Τραμπ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το κεντρικό συνέδριο των Δημοκρατικών, που γίνεται στη Φιλαδέλφεια, επέλεξε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για να εκφράσει, επισήμως, την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον προκειμένου να εκλεγεί πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ.

Θερμή στήριξη στην Κλίντον

«Δεν υπήρξε ποτέ ένας ή μία υποψήφια, ούτε εγώ, ούτε ο Μπιλ (Κλίντον)…, κανένας που να είναι περισσότερο κατάλληλος από τη Χίλαρι Κλίντον

για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ» υποστήριξε ο Ομπάμα εν μέσω θερμής υποδοχής από τους συνέδρους του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Σήμερα σας ζητώ να κάνετε για τη Χίλαρι Κλίντον, ό,τι κάνατε για μένα. Σας ζητώ να της φερθείτε με τον ίδιο τρόπο που μου συμπεριφερθήκατε» τόνισε ο Αμερικανός ηγέτης ενώ τα έβαλε με τον Ντόναλντ Τραμπ ασκώντας κριτική στο κεντρικό προεκλογικό σλόγκαν του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων «Ας κάνουμε την Αμερική μεγάλη και πάλι».

Ο Ομπάμα μίλησε για τις αξίες των ΗΠΑ

«Η Αμερική είναι ήδη μεγάλη. Η Αμερική είναι δυνατή. Σας υπόσχομαι ότι η δύναμή μας, η μεγαλοσύνη μας, δεν εξαρτάται από τον Ντόναλντ Τραμπ» δήλωσε ο Ομπάμα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επισήμανε την πρόοδο που σημειώθηκε στα οκτώ χρόνια της προεδρικής του θητείας, μιλώντας για οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ, για μεταρρυθμίσεις που έγιναν στον τομέα της υγείας (Obamacare), αλλά και για την εξουδετέρωση του Οσάμα μπιν Λάντεν, το 2011. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε πως στη χώρα του μετρούν οι αξίες και όχι η φυλετική καταγωγή, η θρησκεία ή οι πολιτικές πεποιθήσεις, κι αυτό ακριβώς αντιπροσωπεύει το μεγαλείο των ΗΠΑ.
Μόλις ολοκληρώθηκε η ομιλία του, η Χίλαρι Κλίντον τον συνόδευσε στην κεντρική σκηνή όπου αγκαλιάστηκαν και χαιρέτισαν μαζί τους συνέδρους του Δημοκρατικού Κόμματος.

Το άρθρο Ξεκάθαρη υποστήριξη Ομπάμα στην Κλίντον με «καρφιά» για Τραμπ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα