Αντιδράσεις από τις προειδοποιήσεις του αρχηγού του ΓΕΝ

Συνέντευξη, μη συνηθισμένο πράγμα ομολογουμένως για εν ενεργεία επιτελικό, του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ναυάρχου Κοσμά Χρηστίδη, σε κυριακάτικη εφημερίδα, με την οποία προειδοποιεί για τους κινδύνους που επιφυλάσσει μία περαιτέρω περικοπή των κονδυλίων στις Ένοπλες Δυνάμεις φέρνει αναστάτωση και αντιδράσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα αν και μέχρι στιγμής κυρίως θετικά αποτιμάται η συγκεκριμένη παρέμβαση.

Ο κ. Χρηστίδης τονίζει στη δημόσια παρέμβασή του ότι περαιτέρω περικοπές θα επηρεάσουν μεσο-μακροπρόθεσμα την επιχειρησιακή ικανότητα του στρατεύματος και

απευθύνει έκκληση για την εξασφάλιση οικονομικών πόρων τουλάχιστον στους τομείς προμήθειας καυσίμων και ανταλλακτικών.

«Η συνέντευξη του Αρχηγού αντικατοπτρίζει το πραγματικό αίσθημα οργής από το οποίο διακατέχονται οι Ένοπλες Δυνάμεις», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως δεν έχει νόημα να κάνουμε ότι δεν το ξέρουμε και ότι δεν το βλέπουμε.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε, ο ίδιος δεν μπορεί να δεχθεί «οποιαδήποτε συσχέτιση της διάθεσης προσφοράς των ένστολων με την οικονομική αμοιβή», γιατί «οι ένστολοι δεν είναι απλοί δημόσιοι υπάλληλοι», αλλά «αποτελούν την καρδιά και την ψυχή της Πατρίδας».

Για παρέμβαση ευθύνης μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Α/ΓΕΝ. «Η παρέμβαση του Αρχηγού είναι μια παρέμβαση ευθύνης γιατί κρίνω και από την ποιότητα του αρχηγού. Είναι ένας έμπειρος, μάχιμος αξιωματικός ο οποίος μέχρι και τώρα έχει δείξει τα στοιχεία ενός μετρημένου ανθρώπου» ανέφερε ο βουλευτής, μιλώντας στο Real FM.

 «Οι δηλώσεις του Αρχηγού συνιστούν μέγα πολιτικό ζήτημα», παρατήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, κάνοντας λόγο για εκκωφαντική σιωπή από πλευράς υπουργείου Εθνικής Άμυνας και προσωπικά του υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου, αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου, μπροστά σε όσα αναφέρει ο κ. Χρηστίδης στη συνέντευξή του.

«Μέση λύση δεν υπάρχει», πρόσθεσε σε δηλώσεις του στο Real FΜ ο κ. Κουίκ, «ή θα πρέπει η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά να απολύσει το ναύαρχο Χρηστίδη, μια που μέχρι σήμερα διαγράφει από την ατζέντα της οποιονδήποτε σηκώσει κεφάλι έναντι του Μνημονίου ή -αν αντιλαμβάνεται ότι έχει δίκιο ο Αρχηγός του Π.Ν.- να παραιτηθεί ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας».

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα