Αντ. Σαμαράς: «Να γυρίσει η χώρα σελίδα»

Το δίλημμα των εκλογών είναι να γυρίσει η χώρα σελίδα και να βγει από τον εφιάλτη της κρίσης ή να επιστρέψει στο παρελθόν, κατά τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξή στην τηλεόραση του Αντέννα. και έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξουν σταθερά βήματα που θα αποκλείσουν την αβεβαιότητα στο εσωτερικό της χώρας και τη λαθεμένη ψυχολογία και θα αποκλείσουν την ανυποληψία από το εξωτερικό.

Ο κ. Σαμαράς,

εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου επισημαίνοντας πως θέλει το αποτέλεσμα αυτό να του δώσει το δικαίωμα να βγει η χώρα από την κρίση. «Πιστεύω ότι αυτό θα είναι και το αποτέλεσμα. Να είστε σίγουροι για αυτό. Δεν μπορεί να πάμε σε αβεβαιότητες, δεν μπορεί να πάμε σε νέα μέτρα» τόνισε κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως επιδιώκει την αστάθεια. «Αυτό τον τρέφει. Αν δεν του βγει η αστάθεια, τι θα γίνει τότε; Άλλοι θα έχουν το πρόβλημα. Και μήπως η αστάθεια αυτή αντί να μετακομίσει στην Ελλάδα, μετακομίσει στο κόμμα του κ. Τσίπρα;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας τον πως «μιλάει για ένα χθες το οποίο έχει χρεοκοπήσει» τονίζοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται στους πάντες τα πάντα, «θυμίζοντας το χειρότερο λαϊκισμό» όπως χαρακτηριστικά είπε. «Πρέπει να είναι πολύ σκούρα τα πράγματα για το ΣΥΡΙΖΑ, για να λέει αυτή τη στιγμή ότι λεφτά υπάρχουν, στον Ελληνικό λαό» είπε ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύεται το πρόβλημα του Έλληνα, την οδύνη, τον πόνο του.

Ο κ. Σαμαράς απέκλεισε κατηγορηματικά ότι θα υπάρξει νέο μνημόνιο και νέα μέτρα, καθώς επίσης ότι θα υπάρξουν νέοι φόροι ή μείωση συντάξεων. Τα πρωτογενή πλεονάσματα θα είναι αυξανόμενα στην Ελλάδα, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, και αυτό επιβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.
Η τελευταία εκκρεμότητα είναι το χρέος, είπε και πρόσθεσε ότι θα ολοκληρωθεί στο τέλος του καλοκαιριού. «Η ελάφρυνση του χρέους θα είναι ανταμοιβή, γιατί η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της. Θα δούμε αν θα είναι μετάθεση πληρωμών στο μέλλον ή μείωση του επιτοκίου».
Ο κ. Σαμαράς είπε ότι από το 2015 η Ελλάδα θα μπορεί να καλύψει και το δημοσιονομικό κενό, ότι η χώρα έχει την ανεξαρτησία να βγει στις αγορές. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας, αν δεν υπάρξουν επενδύσεις.

«Εμείς αποενοχοποιήσαμε τις επενδύσεις, η Ελλάδα έγινε χώρα φιλική στις επενδύσεις, οι διεθνείς οργανισμοί μας δίνουν τα εύσημα» σχολίασε και επανέλαβε ότι πρέπει να μειωθεί η ανεργία και ότι η σταθερή του θέση είναι ότι «πρέπει να μειωθεί και η φορολογία και να εφαρμοστεί το flat rate tax».
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις διαρθρωτικές αλλαγές, λέγοντας ότι «μεταρρυθμίσεις γίνονται παντού και αλλάζουμε τα πάντα».
Για την ανεργία είπε ότι ξεπεράσαμε το σημείο καμπής και ότι έχει αρχίσει η μείωσή της. «Όταν αρχίσει να μειώνεται η ανεργία, αρχίζουν και αυξάνονται και οι μισθοί. Η καμπύλη της ανεργίας θα συνεχίσει να μειώνεται και εγγυώμαι ότι η ανάπτυξη θα έλθει γρήγορα και το 2020 θα έχουμε κερδίσει το χαμένο επίπεδο» προσέθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα