Ανησυχία Στουρνάρα για την κυβερνητική συνοχή

«Καμπανάκι» για τις πολιτικές εξελίξεις που πιθανότατα «ξεκλειδωθούν» με την έλευση νέων μέτρων κρούει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στους Financial Times (FT). Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η κυβερνητική πλειοψηφία είναι «πολύ αδύνατη», οπότε δεν είναι δυνατόν να περάσουν πρόσθετα μέτρα. Παράλληλα, άσκησε κριτική στη διαπραγματευτική στάση που

κρατούν οι εκπρόσωποι των δανειστών μας κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για «μαξιμαλιστική προσέγγιση» των θεμάτων.

«Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν και άλλα που δεν μπορούν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σχετικά με την απαίτηση της τρόικας να απελευθερωθούν οι ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, η δήλωσή του ήταν ότι «εάν τώρα προωθήσουμε στο Κοινοβούλιο ένα τέτοιο θέμα την ώρα που η ανεργία είναι στο 27%, δεν θα περάσει. Είναι τόσο απλό»,.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Στουρνάρας και για το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του δημοσίου χρέους, ανέφερε πως, παρά την πρόθεση του ΔΝΤ να στηρίξει ένα τέτοιο σενάριο, ο Γερμανός ομόλογός του, Β. Σόιμπλε, το ξέκοψε. «Γιάννη, ξέχνα το. Οπότε δεν μπορεί να γίνει και τι μπορώ να κάνω;», απάντησε στο περιοδικό.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα σχεδιάζει στο δεύτερο εξάμηνο του έτους να επιστρέψει στις αγορές με μία έκδοση πενταετών ομολόγων και ύψους 1,5-2 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα