Στάση εργασίας στους δήμους για τη δίκη συνδικαλιστών

Σε «θέση μάχης» βρίσκεται σήμερα (Παρασκευή) η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία προχωρά σε στάση εργασίας από τις 11:00 ως τη λήξη του ωραρίου. Οι εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης πραγματοποιούν την κινητοποίηση, ούτως ώστε να βρίσκονται στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου παραπέμπεται σε δίκη το 35μελές γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας για κινητοποιήσεις που έγιναν

τον Οκτώβριο του 2011.

Ειδικότερα, στις 12:00 προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο 2 των δικαστηρίων. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους να παρευρεθούν και «να δώσουν ισχυρό μήνυμα αντίστασης σε όσους επιχειρούν την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό τους».

«Η παραπομπή στο δικαστήριο πραγματοποιείται την περίοδο που η μνημονιακή συγκυβέρνηση προετοιμάζει την χαριστική βολή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βγάζοντας σε διαθεσιμότητα-απόλυση άλλους 6.000-8.000 εργαζόμενους, διαλύοντας δομές και υπηρεσίες προωθώντας το στρατηγικό της στόχο που είναι η πλήρης ιδιωτικοποίησή τους», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ διαμηνύει πως «η κινητοποίηση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα του νέου κύκλου αγώνων ενάντια στις σχεδιαζόμενες νέες απολύσεις εργαζομένων και στη διάλυση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δίκη

«Ένα ακόμη σκέλος της συστηματικής επιχείρησης εκβιασμού και εκφοβισμού κάθε κοινωνικής ομάδας, κάθε ανθρώπου ή συλλογικότητας που επιλέγει την αντίσταση στη μνημονιακή βαρβαρότητα» είναι η δίκη του Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η δικαστική δίωξη, και μάλιστα με αστείες κατηγορίες, του συνόλου των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων στο χώρο της Αυτοδιοίκησης αποσκοπεί στην κάμψη των αντιστάσεών τους, σε μία κρίσιμη συγκυρία για τους ίδιους, αλλά και συνολικά για τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας» σημειώνει η Κουμουνδούρου.

«Η Αυτοδιοίκηση και οι εργαζόμενοί της επιλέχθηκε ως ένα από τα κατεξοχήν θύματα των μνημονιακών πολιτικών, με την υποβάθμιση και διάλυση των υπηρεσιών, τον οικονομικό στραγγαλισμό, την κινητικότητα και τις απολύσεις χιλιάδων ανθρώπων. Και με τον αγώνα τους, οι εργαζόμενοι δεν υπερασπίζονται μόνο τα δικά τους δικαιώματα. Δίνουν μαζί με τους αιρετούς και όλη την κοινωνία μία μάχη επιβίωσης του θεσμού της Αυτοδιοίκησης» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγοντας ότι «ο αγώνας των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση θα δικαιωθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα