Ανησυχία στην Ε.Ε. από το τελεσίγραφο Ρέντσι

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στις Βρυξέλλες οι χθεσινές δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι σχετικά με την πρόθεσή του να ασκήσει βέτο στον προϋπολογισμό της Ε. Ε., εάν χώρες όπως η Ουγγαρία και η Σλοβακία δεν επιδείξουν την απαιτούμενη αλληλεγγύη δεχόμενες πρόσφυγες.

Σύμφωνα με

δημοσίευμα του Euobserver, το οποίο φέρει τίτλο “ Η Ιταλία απειλεί να προβάλλει βέτο στον προϋπολογισμό της ΕΕ λόγω του μεταναστευτικού”, λιγότεροι από 1.400 πρόσφυγες έχουν μετεγκατασταθεί σε κράτη της Ένωσης(πλην Ελλάδας-Ιταλίας), ενώ κανένα πρόσφυγα δεν έχουν δεχθεί Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός με βάση τα παραπάνω δεδομένα, δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA πως εάν η Ουγγαρία και η Σλοβακία δεν προσφέρουν βοήθεια στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, η Ιταλία δεν πρόκειται να συναινέσει στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. για το 2017, στον οποίο συνεισφέρει περί τα 20 δις ευρώ.

Το Politico αναφέρει πως “O Mατέο Ρέντσι δεσμεύεται να ασκήσει βέτο στον προϋπολογισμό της ΕΕ εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης”, υπογραμμίζοντας πως ο Ιταλός πρωθυπουργός επιχειρεί με αυτήν την κίνηση να πιέσει τις χώρες που έχουν κλείσει τα σύνορά τους να δεχτούν πρόσφυγες, καθώς σε αντίθετη περίπτωση δεν θα συμφωνήσει να λάβουν οι συγκεκριμένες χώρες χρήματα από την Ιταλία.

Το άρθρο Ανησυχία στην Ε.Ε. από το τελεσίγραφο Ρέντσι εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα