Ανιχνευτής χαρτονομισμάτων

Μια πολύ σημαντική ανακάλυψη πραγματοποίησαν δυο φυσικοί του Πανεπιστημίου της Washington, όταν διαπίστωσαν ότι ένας κοινός ανιχνευτής μετάλλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τον εντοπισμό όπλων και λοιπών μεταλλικών αντικειμένων, αλλά και για την ανίχνευση μεγάλων δεσμίδων χαρτονομισμάτων. Παράλληλα, σύμφωνα με τους ίδιους, θα μπορεί ο ανιχνευτής να μετράει και την ακριβή ποσότητα των μετρητών.

Η θεωρία των δύο φυσικών βασίζεται στην ύπαρξη μαγνητικής μελάνης στην επιφάνεια των

χαρτονομισμάτων, ενώ με τη βοήθεια ενός ανιχνευτή μετάλλου μπόρεσαν να σκανάρουν ένα δολάριο από απόσταση 3 εκατοστών ακόμα και αν αυτό βρισκόταν κρυμμένο πίσω από άλλα υλικά.

Επίσης οι ερευνητές δοκίμασαν και άλλες μεθόδους μέχρι να καταλήξουν στο συμπέρασμα- ενώ προσθέτοντας περισσότερα χαρτονομίσματα-παρατήρησαν ότι το σήμα αυξανόταν και μπορούσαν να τα εντοπίσουν από μεγαλύτερη απόσταση ή ακόμη και να προσδιορίσουν τον αριθμό τους.

Προφανώς και τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα, καθώς η μελέτη χρήζει περαιτέρω έρευνας, προκειμένου να ληφθούν υπ’ όψιν παράγοντες, όπως οι παρεμβολές από διάφορα αντικείμενα, αλλά και η ύπαρξη διαφορετικής ποσότητας μαγνητικής μελάνης στα διαφορετικά νομίσματα της κάθε χώρας.

Πηγή: techgear.gr

Keywords
Αναζητήσεις
ανιχνευτης χρηματων κλεφτες, μηχανη εντοπισμου χαρτονομισματων
Τυχαία Θέματα