Ανεπίτρεπτη η κατάργηση των ΔΟΥ Λήμνου και Καλλονής

Αναίτια και ανεπίτρεπτη χαρακτηρίζει ο βουλευτής του Νομού Λέσβου Νίκος Σηφουνάκης την πρόταση ειδικής επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) να λειτουργεί πλέον μία μόνο Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ) στο Νομό Λέσβου, καταργώντας τις ΔΟΥ Λήμνου και Καλλονής.

Ο κ. Σηφουνάκης επικαλείται το ίδιο το πόρισμα της επιτροπής, το οποίο ενώ αναφέρει  (στη σελ.

14) ότι ειδικά για τους νησιωτικούς νομούς της χώρας, λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 101 (παρ. 2 και 3) του Ελληνικού Συντάγματος, προτείνεται η παραμονή 2ης ΔΟΥ, εξαιρεί κατά περίεργο τρόπο το Ν. Λέσβου σε αντίθεση με τους Νομούς Δωδεκανήσου και Κυκλάδων όπου προτείνει τη διατηρήσει και 2η ΔΟΥ. Δηλαδή, όπως επισημαίνει ο κ. Σηφουνάκης, η ειδική επιτροπή του ΥΠΟΙΚ «δεν θεωρεί ότι υφίστανται δυσκολίες ακτοπλοϊκής διασύνδεσης μεταξύ Μυτιλήνης και Λήμνου και θεωρεί ότι πρέπει να αγνοήσει την επιταγή του Ελληνικού Συντάγματος». Τονίζεται ότι ακόμα και η κατάργηση της ΔΟΥ Καλλονής θα επιφέρει τεράστια ταλαιπωρία και χειροτέρευση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών προς τους κατοίκους της περιοχής, καθώς η συγκεκριμένη ΔΟΥ εξυπηρετεί το κεντρικό, βόρειο και δυτικό μέρος του Δήμου Μυτιλήνης.

Ο επί πολλές κυβερνήσεις υπουργός του ΠΑΣΟΚ καλεί τον κ. Στουρνάρα στον οποίο καταθέτει αναφορά για το θέμα, να λάβει υπόψη τις επιστολές των τοπικών αρχών και να μην υιοθετήσει την πρόταση του πορίσματος της επιτροπής για το Νομό Λέσβου, ευθυγραμμιζόμενος με τη σαφή συνταγματική επιταγή να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών.

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα