Όταν τα «αμελέτητα» γίνονται τέχνη…

Την έντονη αντίδραση των κατοίκων της Βιέννης έχουν προκαλέσει διαφημιστικά πόστερ μεγάλης κλίμακας, που έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης και απεικονίζουν γυμνά ανδρικά σώματα με έμφαση στα γεννητικά τους όργανα.

Στόχος των πόστερ η προώθηση μεγάλης έκθεσης με θέμα το ανδρικό γυμνό στην ιστορία της τέχνης, η οποία φιλοξενείται από χθες, 19 Οκτωβρίου, στην Αυστριακή πρωτεύουσα στο Leopold Museum με τίτλο «Γυμνοί Άνδρες-Από το 1800 μέχρι σήμερα».

Το μουσείο δια στόματος του διευθυντή του Peter Weinhäupl, δήλωσε πως σκοπός του δεν ήταν σε καμία περίπτωση να σοκάρει ή να

προκαλέσει το κοινό αίσθημα, όταν εξέθετε σε κοινή θέα, υπό μορφή διαφημιστικής αφίσας, τα ολόγυμνα σώματα τριών ποδοσφαιριστών, έργο των Γάλλων καλλιτεχνών Πιερ και Ζιλ.

Η αυστριακή πρωτεύουσα όμως έχει σοβαρές αμφιβολίες για τις αληθινές προθέσεις του μουσείου, το οποίο κατηγορεί για φτηνό μάρκετινγκ.

Παρ' όλα αυτά, ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί όλο αυτό το διάστημα γύρω από την έκθεση μόνο θετικά έχει λειτουργήσει γι' αυτό και, μάλιστα, σε βαθμό αναπάντεχο.

Ακόμη και ο επιχρωματισμός των επίμαχων σημείων με μπογιά σε στάσεις λεωφορείων και τοίχους από πολέμιους της διαφημιστικής στρατηγικής του μουσείου, το μόνο που κατάφερε ήταν να προσελκύσει επιπλέον ενδιαφέρον.

 

 

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα