Ανεπεξέργαστα χημικά όπλα ετοιμάζει το Ισλαμικό Κράτος

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Υποψίες για χρήση ανεπεξέργαστων χημικών όπλων εις βάρος των ιρακινών δυνάμεων αλλά και των αμάχων ώστε να αποφύγουν την ανακατάληψη της Μοσούλης, εκφράζουν οι ΗΠΑ.

Τα ιρακινά στρατεύματα που έχουν τη στήριξη 60 χωρών του διεθνούς συνασπισμού ξεκίνησαν την επιχείρηση τους τη Δευτέρα ενώ την ίδια στιγμή αμερικανικές δυνάμεις ελέγχουν υπολείμματα όλμων για εξέταση.

Η έρευνα έδειξε παράγωγο θείου και μουστάρδας στα πυρομαχικά του Ισλαμικού Κράτους, ωστόσο οι Αμερικάνοι θεωρούν

την ικανότητα του ΙΚ για κατασκευή επικίνδυνων όπλων πολύ περιορισμένη. Οι συγκεκριμένες χημικές ενώσεις προκαλούν σοβαρό ερεθισμό στο δέρμα και τους πνεύμονες αλλά δεν έχουν αποδειχθεί θανατηφόρες. Σε δηλώσεις τους, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης τόνισαν πως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα νέα όπλα των τζιχαντιστών.

Η ανακατάληψη της Μοσούλης θα είναι μία νίκη απέναντι στους βάρβαρους τζιχαντιστές χωρίς να είναι όμως μικρός ο κίνδυνος για την αφετηρία μαχών μεταξύ ομάδων που μετά την πτώση του Χουσείν είχαν κηρύξει πόλεμο μεταξύ τους. Στο Ιράκ, περίπου 5000 Αμερικανοί στρατιώτες είναι έτοιμοι να εξουδετερώσουν το ΙΚ, με πάνω από 100 να βρίσκονται στις «πίσω θέσεις» επίθεσης, βοηθώντας τις ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις στα σχέδια επίθεσης.

Η μάχη που θα ξεσπάσει στη Μοσούλη, θα είναι πολύ σκληρή σύμφωνα με τους Αξιωματούχους των ΗΠΑ με τους καλύτερους μαχητές του ΙΚ να είναι παρόντες στην πόλη. Φημολογείται ότι εκεί βρίσκεται και ο ηγέτης των τζιχαντιστών με το φόβο να εντείνεται ακόμη περισσότερο για τους 1.000.000 αμάχους που χρειάζονται άμεσα βοήθεια.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως ισλαμικές δυνάμεις εγκατέλειψαν δέκα χωριά γύρω από τη Μοσούλη ενώ οι Ιρακινοί από την μεριά τους διαψεύδουν τις φήμες για απομάκρυνση του ΙΚ από την πόλη Καρακός.

Το άρθρο Ανεπεξέργαστα χημικά όπλα ετοιμάζει το Ισλαμικό Κράτος εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα