Αναστολή της συνεργασίας Ε.Ο.Π.Υ.Υ.-γιατρών από τις 3 Σεπτεμβρίου

Εκτός από το μέτωπο των φαρμακοποιών, υπάρχει και αυτό των γιατρών στον τομέα της υγείας, καθώς η «Ένωση Γιατρών» του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αποφάσισε τη μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης της αναστολής συνεργασίας με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, «δίνοντας χρόνο στον αρμόδιο υπουργό, κος Μάριο Σαλμά να τιμήσει τις υποσχέσεις του για πλήρη αποπληρωμή κλινικών και εργαστηριακών ιατρών».

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή τους οι γιατροί κάνουν λόγο για «χαοτικές, ελλιπείς και αποσπασματικές πληρωμές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.»,

τονίζοντας ότι κρατάει 2 χρόνια περίπου το ζήτημα της πληρωμής τους.
«Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα καταρρεύσει, αν δεν υπάρξει χρηματοροή ως ανελαστική δαπάνη του κράτους», επισημαίνει ο «Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (Ι.Σ.Α.)» και προτείνει η χρηματοδότηση να είναι απευθείας στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και όχι μέσω των ασφαλιστικών Ταμείων.
Ο Ι.Σ.Α. έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων από τις αρχές Σεπτεμβρίου, εάν δεν υπάρξει σαφές σχέδιο για την αποπληρωμή των παλαιοτέρων χρωστούμενων και τη διαδικασία αποπληρωμής κάθε μήνα λειτουργίας των συμβεβλημένων ιατρών με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Keywords
Τυχαία Θέματα