Αναστέλλει την πρώτη δόση για το χαράτσι στα ακίνητα η κυβέρνηση Λέτα

Την αναστολή της πληρωμής της δόσης του Ιουνίου του φόρου πρώτης κατοικίας καθώς και την αναχρηματοδότηση του έκτατου ταμείου ανεργίας αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα, κατά την σημερινή του συνεδρίαση.

Η σχετική προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης έληγε στο τέλος Ιουνίου. Η κυβέρνηση αποφάσισε να επανακαθοριστεί ο συγκεκριμένος φόρος (που είναι γνωστός με το αρκτικόλεξο Imu), έως τον

Αύγουστο.

«Οι αποφάσεις μας δίνουν τις πρώτες αναγκαίες απαντήσεις στις οικογένειες, στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις», δήλωσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Η απόφαση για αναστολή του Imu ισχύει και για τα αγροτεμάχια και τα ακίνητα γεωργικής χρήσης, όχι όμως για τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, παρά τα επίμονα αιτήματα που έχουν προβάλλει οι κλαδικές ενώσεις.

Επίσης αναχρηματοδοτείται με 1 δισεκατομμύριο ευρώ το έκτακτο ταμείο ανεργίας το οποίο κινδύνευε να μείνει χωρίς ρευστό το προσεχές διάστημα. Ακόμα, όπως έγινε γνωστό η λήξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των εργαζομένων στην δημόσια διοίκηση μετατίθεται από την 31η Ιουλίου στην 31η Δεκεμβρίου του 2013 ενώ καταργείται και η διπλή αμοιβή για όσους βουλευτές και γερουσιαστές ασκούν παράλληλα καθήκοντα υπουργών ή υφυπουργών.

“Η κυβέρνηση θέλει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα. Το μέτρο αυτό είναι μόνιμο, θα συνεχίσει δηλαδή να ισχύει και στο μέλλον”, ανέφερε ο Λέτα σχετικά με το μέτρο για τους βουλευτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα