Πανελλαδικές: Δείτε την ανάπτυξη και τις απαντήσεις στο σημερινό θέμα για τη ν. γλώσσα

14:23 17/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων που άρχισαν σήμερα με τους υποψήφιους Γενικής Παιδείας, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στη Νεοελληνική Γλώσσα.

Οι εξεταστές ομόφωνα επέλεξαν για θέμα της έκθεσης απόσπασμα από το βιβλίο του καθηγητή Πανεπιστημίου και συγγραφέα Γιώργου Γραμματικάκη με τίτλο: «Ένας αστρολάβος
τ΄ουρανού και της ζωής». Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν τις απόψεις τους για την αποξένωση του σημερινού ανθρώπου παρά το γεγονός ότι ζει στην εποχή της πληροφορίας και του διαδικτύου. Συγχρόνως σημαντικές ήταν οι αναφορές στο περιβάλλον και στη σχέση του ανθρώπου με αυτό.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι χαρακτήρισαν το θέμα σαφές, κατανοητό, ενδιαφέρον. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που είπαν ότι είχαν επεξεργασθεί τις έννοιες που περιείχε το θέμα.

Οι καθηγητές ήταν όλοι στη θέση τους και μόλις δύο επιτηρητές, ένας στην Ιθάκη και ένας στην Αθήνα δεν παρουσιάστηκαν στα εξεταστικά κέντρα. Κι αυτό όταν τα προηγούμενα χρόνια τουλάχιστον το 12% των επιτηρητών δήλωναν αδυναμία να παραστούν και στη θέση τους έμπαιναν οι αναπληρωτές τους. Το υπουργείο άλλωστε είχε φέτος διπλάσιο αριθμό αναπληρωτών για να προλάβει κάθε ενδεχόμενο.

Οι καθηγητές πάντως, είχαν εγκαίρως αποφασίσει ότι δεν υπάρχουν οι όροι για απεργία μέσα στις εξετάσεις, με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι να πάνε πιο ήρεμοι στα εξεταστικά κέντρα σήμερα.

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, έκανε το μεσημέρι την ακόλουθη δήλωση:

«Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις άρχισαν σήμερα στην ώρα τους, όπως είχαμε δεσμευτεί εξαρχής και η πρώτη μέρα εξελίχθηκε ομαλά, χωρίς προβλήματα.
Σε αυτό συνέβαλαν όλοι. Θέλω, όμως, να ευχαριστήσω ολόψυχα όλους τους εκπαιδευτικούς που άσκησαν τα καθήκοντά τους με υποδειγματικό τρόπο.
Εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους και στους μαθητές μας καλά αποτελέσματα».

Δείτε εδώ το θέμα και την ανάπτυξή του
../../content/userfiles/files/
Keywords
Τυχαία Θέματα