«Ανάποδες» στάσεις σε «ανάποδους» καιρούς

Κρίνοντας από τις εξελίξεις γύρω μας, θα έλεγα ότι ζούμε σε «ανάποδους» καιρούς. Τελευταία μάλιστα, όλο και περισσότερο βρισκόμαστε μπροστά σε καταστάσεις που «μας ανεβάζουν το αίμα στο κεφάλι».

από την Ειρήνη Δαμανάκη

Πώς θα σας φαινόταν, λοιπόν, αν κάποιος σας έλεγε ότι ο τρόπος για να το κατεβάσετε είναι τόσο απλός, ώστε δεν περνάει καν απο το μυαλό σας; Τόσο απλός, όσο μια «ανάποδη» στάση. Βάζοντας δηλαδή το κεφάλι σας κάτω και τα πόδια επάνω.

Οι ανάποδες στάσεις, που χρησιμοποιούνται πολύ στη yoga,

την aerial yoga και όχι μόνο, έχουν πολλαπλά οφέλη. Αποσυμπιέζουν τους σπονδύλους, ξεκουράζουν την καρδιά, η οποία δεν χρειάζεται να προσπαθεί το ίδιο για να φέρει το αίμα απο κάτω προς τα πάνω, οξυγονώνουν τον εγκέφαλο, τρέφουν τα κύτταρα και βοηθούν τον καθαρισμό του αίματος.

Βελτιώνουν την πεπτική λειτουργία, αλλά και τη διάθεσή μας, ρυθμίζοντας το ορμονικό σύστημα, μας βοηθούν να ξεπεράσουμε πολλούς φόβους μας και να αποκτήσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση, μειώνουν τις τοξίνες και αυξάνουν την ερωτική επιθυμία.

Αντιμετωπίζουν άμεσα και αποτελεσματικά το άγχος και την πίεση και βοηθάνε να «κατέβει το αίμα από το κεφάλι».

Παράλληλα δυναμώνουν τα χέρια, τους ώμους και τον κορμό μας, ενώ πολλές έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που κάνουν τακτικά τέτοιου είδους στάσεις σπάνια παθαίνουν εγκεφαλικό, το οποίο συμβαίνει όταν υπάρχει κάποιο εμπόδιο κατά τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο. Ή όταν μας ανεβάζουν συνεχώς το αίμα στο κεφάλι. Τέλος, δρουν αντιγηραντικά, καθώς όσο στεκόμαστε ανάποδα μεγάλη ποσότητα αίματος κατευθύνεται στο κεφάλι και το πρόσωπο, μαζί με το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει. Έτσι, το δέρμα αποκτά υγεία και λάμψη, ενώ ακόμα και τα μαλλιά μπορεί να αργήσουν να ασπρίσουν! Ας μην το σκεφτόμαστε και πολύ λοιπόν. Φέρτε τα πάνω κάτω και ξεχάστε τους ανάποδους καιρούς.

Σημείωση: Οι ανάποδες στάσεις αντενδείκνυνται σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας, υπέρταση ή γλαύκωμα, σε εγκύους, καθώς και σε άτομα που έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε επέμβαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα