Ψάχνουν για νέα κρησφύγετα-γιάφκες των «ληστών του Διστόμου»

Τρεις άνδρες και μία αλλοδαπή γυναίκα ψάχνουν μέρα-νύχτα ομάδες αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στην προσπάθειά τους να εξαρθρώσουν πλήρως τη μεικτή, όπως πιστεύουν, ομάδα ποινικών-τρομοκρατών, που κρύβεται πίσω από την ονομασία «ληστές του Διστόμου».

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Αττική freepress», οι αστυνομικοί της ειδικής ομάδας αναζήτησης και των υπολοίπων ενόπλων έχουν στη διάθεσή τους φωτογραφίες των αναζητουμένων και σαρώνουν κυριολεκτικά συγκεκριμένα σημεία για να εντοπίσουν ίχνη τους.

Άλλωστε, για το λόγο

αυτό έδωσαν στη δημοσιότητα και πλαστές ταυτότητες των συλληφθέντων, προκειμένου δηλαδή να βρουν πιθανά κρησφύγετά τους από ενοικιάσεις σπιτιών για διαμονή ή για απόκρυψη οπλισμού.

Την πρόσφατη έρευνα, με τις φωτογραφίες ανά χείρας, την πραγματοποίησαν στην περιοχή του Νέου Κόσμου, όπου το πρωί του περασμένου Σαββάτου, ανακάλυψαν το «οικογενειακό» σπίτι, στην Αθήνα, του συλληφθέντος στη μεζονέτα της Αγχιάλου Βόλου, Γρηγόρη Τσιρώνη, τον οποίο έψαχναν 9 χρόνια για συμμετοχή στην ομάδα των αντιεξουσιαστών «ληστών με τα μαύρα» και τον βρήκαν στο κρησφύγετο αυτών του… Διστόμου!

Η Αντιτρομοκρατική, μετά τη σύλληψη των δύο εκ των ληστών με υποψίες τρομοκρατικής δράσης-Σπύρου Χριστοδούλου και Γρηγόρη Τσιρώνη-και μετά την αυτοχειρία του Σπύρου Δραβίλα μέσα στο κρησφύγετο, έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους σε τρία πρόσωπα και μία γυναίκα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι διακαής πόθος των αστυνομικών είναι ο εντοπισμός και η σύλληψη του καταζητούμενου Γιώργου Πετρακάκου, 36 ετών, του φερόμενου ως του πιο απρόβλεπτου και επικίνδυνου της ομάδας, που συνδέθηκε με πρόσωπα, τα οποία δεν αρνήθηκαν ποτέ την δράση τους και την επιδίωξή τους για «κοινωνική επανάσταση».

Είναι ο ένοπλος, που υπήρξε συνεργάτης του «φαντομά» Βασίλη Παλαιοκώστα, και ο οποίος σε κάποιες από τις «απαλλοτριώσεις» τραπεζών ήταν μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη, μέλος, κατά δήλωσή του, του Επαναστατικού Αγώνα.

Έχει εμπλακεί σε δεκάδες ένοπλες ληστείες με λεία «μαμούθ» μαζί με τους υπόλοιπους, σε δολοφονία αστυνομικού στη διάρκεια ληστείας τράπεζας στο Χολαργό το 2008 και θεωρήθηκε ύποπτος για συμμετοχή και στη βομβιστική επίθεση του Ε.Α. κατά της Τράπεζας της Ελλάδος, με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Η Αστυνομία γνωρίζει ότι μετά τη ληστεία του Διστόμου, τον Αύγουστο του 2014 και τη θεματική διαφυγή με ταχύπλοο, αραίωσε την παρουσία του στις ληστείες, που ακολούθησαν με Χριστοδούλου, Τσιρώνη και Δραβίλα.

Ίσως, εκτιμάται, έχει έρθει και πάλι κοντά στον καταζητούμενο και επικηρυγμένο Βασίλη Παλαιοκώστα, σε ένα δίκτυο προστασίας και απόκρυψης της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη, Πόλας Ρούπα.

Ο δεύτερος, που αναζητούν οι αστυνομικοί, είναι επίσης αντιεξουσιαστής, μεταξύ αυτών που κατηγορήθηκαν, όπως ο Τσιρώνης για τους «ληστές με τα μαύρα» και ο οποίος επίσης έχει εξαφανιστεί 9 χρόνια, έχοντας αλλάξει σαφώς την εμφάνισή του.

Ο τρίτος είναι επίσης αντιεξουσιαστής, ο οποίος καταζητείται, εδώ και 2 χρόνια περίπου, όταν ανακαλύφθηκε στην κατοχή του οπλοστάσιο μέσα στο πορτ μπαγκάζ νοικιασμένου αυτοκινήτου.

Στο βάθος η Αντιτρομοκρατική «βλέπει» τον Βασίλη Παλαιοκώστα, τον οποίο θεωρεί συνδετικό κρίκο όλων των προηγούμενων. Η σύλληψή τους θα δώσει απαντήσεις και για το αν τελικά κάποιοι εξ αυτών έχουν εμπλακεί σε τρομοκρατικές ενέργειες τα τελευταία χρόνια από οργανώσεις, που χρησιμοποίησαν διαφορετικές επωνυμίες για… ευνόητους λόγους.

Keywords
Τυχαία Θέματα