Αναμένοντας επίσημες ανακοινώσεις για το comeback στις αγορές

Χαμόγελα έφερε στην κυβέρνηση η επιστροφή της χώρας στις αγορές, τέσσερα χρόνια μετά τον αποκλεισμό της. Το βιβλίο προσφορών, που άνοιξε στις 11:00 ώρα Ελλάδας, ξεπέρασε τα 20 δισ. ευρώ, με την συμμετοχή 550 επενδυτών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπερκαλύφθηκε πάνω από 6 φορές το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ που ζητούσε το ελληνικό Δημόσιο, ωστόσο αναμένονται επίσημες

ανακοινώσεις.

Για επιτυχές comeback γίνεται λόγος

Με επιτυχία στέφθηκε η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, σύμφωνα με το Bloomberg, καθώς τελικά διατέθηκαν 5ετη ομόλογα συνολικής αξίας 3 δισ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,95%. Τα επίσημα στοιχεία για τη δημοπρασία, όπως το ποσοστό της υπερκάλυψης θα ανακοινωθούν από τον ΟΔΔΗΧ.

Από την άλλη πάντως, το πρακτορείο Dow Jones μεταδίδει ότι οι προσφορές άγγιξαν τα 20 δισ. ευρώ. Τέλος, το Reuters αναφέρει ότι οι προσφορές κατά την άτυπη διαδικασία κάλυψης ξεπερνούν πλέον τα 17,8 δισ. ευρώ. Ανώνυμες πηγές που επικαλείται το Reuters, αναφέρουν ότι υπάρχουν μέχρι στιγμής πάνω από 450 εντολές, ενώ το επιτόκιο θα κυμανθεί στην περιοχή του 5%.

Επιστρέψαμε υπό αγγλικό δίκαιο

Η Ελληνική Δημοκρατία ανακοίνωσε την Τετάρτη (09/04) ότι έδωσε εντολή σε διεθνείς τράπεζες για επικείμενη 5-ετη ομολογιακή έκδοση «αναφοράς-benchmarking» σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο», σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Ανάδοχοι είναι η Bank of America Merill Lynch, η Goldman Sachs, η HSBC, η Deutsche Banκ, η JP Morgan και η Morgan Stanley.

«Καταλυτικό το εγχείρημα της εξόδου στις αγορές»

Για την έξοδο της χώρας μας στις αγορές μετά από μια τετραετία μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σήμερα (10/4) στο Ζάππειο.

«Σήμερα βγήκαμε για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια στις διεθνείς αγορές δανεισμού. Σε λίγο θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα αυτού του καταλυτικού εγχειρήματος» ήταν τα λόγια του κ. Στουρνάρα.

Μιλώντας σε εκδήλωση της ελληνικής Προεδρίας παρουσία του Επιτρόπου Χοακιν Αλμούνια, ο κ. Στουρνάρας επικαλέστηκε στοιχεία του ΟΟΣΑ που δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει καταγράψει (με κυκλικά διορθωμένους όρους) τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα