Ανάκληση παράνομων μονιμοποιήσεων ζήτησε το ΑΣΕΠ

Ως παράνομες κρίνει το ΑΣΕΠ τις μονιμοποιήσεις 27 συμβασιούχων στον Δήμο Δραπετσώνας, οι οποίες είχαν γίνει το 2004 και με απόφαση που εξέδωσε ζητά την ανάκληση τους.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή του ΑΣΕΠ, οι 27 υπάλληλοι «κατασκεύασαν» με ψευδή στοιχεία τη νομιμότητα της μετατροπής των συμβάσεών τους και παραπλάνησαν

τα αρμόδια τμήματα του ΑΣΕΠ, προκαλώντας οικονομική ζημιά που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει σε σχετικό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Έθνος».

Όπως είναι φυσικό η απόφαση φέρνει νέα δεδομένα στο θέμα που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους αλλά και τους Δήμους, ειδικά εκείνους στους οποίους οι δήμαρχοι αρνούνται να δώσουν στοιχεία προς έλεγχο, καθώς αποτελεί «πιλότο» για όλες τις αντίστοιχες παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων αποσαφηνίζοντας το πλαίσιο αντιμετώπισής τους.

Το πόρισμα παραδόθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινικές διώξεις στους υπευθύνους. Η απόφαση του ΑΣΕΠ διαβιβάστηκε στον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας προκειμένου να προχωρήσει στην ανάκληση των παράνομων προσλήψεων. Ωστόσο, η νέα δημοτική αρχή στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας αρνείται να διακόψει την εργασιακή σχέση με τους συγκεκριμένους υπαλλήλους και συνεχίζει να τους απασχολεί.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κοινοποιήσει την απόφαση του ΑΣΕΠ στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου η αρμόδια ελεγκτική αρχή να ζητήσει τη διακοπή της καταβολής των μισθών στους συγκεκριμένους υπαλλήλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα