Ανακαλύπτουμε τον αρχιτέκτονα του Χίλτον στο Μουσείο Μπενάκη

Ο αρχιτεκτονικός κόσμος του αρχιτέκτονα Εμμανουήλ Βουρέκα θα παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη, στο κτήριο της οδού Πειραιώς (αριθμός 138), από τις 11 Οκτωβρίου, μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου. Στην έκθεση οι επισκέπτες θα δουν μεγάλο τμήμα του έργου του Εμμανουήλ Βουρέκα (μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, κτήρια γραφείων, δημόσια κτήρια, τράπεζες, ξενοδοχεία, κ.ά.), όπως αυτό διασώζεται στο προσωπικό του αρχείο, καθώς και στα αρχεία των συνεργατών του.

Στους στενούς του συνεργάτες περιλαμβάνονται μεταξύ

άλλων πολλοί σημαντικοί έλληνες αρχιτέκτονες του 20ου αιώνα, όπως οι Ρένος Κουτσούρης, Προκόπης Βασιλειάδης, Περικλής Σακελλάριος, Σπύρος Στάικος, Κωνσταντίνος Δεκαβάλλας, Αντώνης Γεωργιάδης, Βασίλης Γρηγοριάδης και Ιωάννης Βικέλας.

Πολλά από τα έργα του, όπως το ξενοδοχείο Athens Hilton, οι τουριστικές εγκαταστάσεις στη Γλυφάδα, το Καβούρι, και τη Βουλιαγμένη, αποτελούν τοπόσημα της πρωτεύουσας και των προαστίων της, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διαμόρφωση της μορφής και του ύφους της νεοελληνικής αρχιτεκτονικής.

Ο Εμμανούηλ Βουρέκας (1907-1993) γεννήθηκε στο Φάληρο και σπούδασε αρχιτεκτονική στη Δρέσδη. Επιστρέφοντας διαμορφώνει, από τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του, μια πολύ προσωπική αστική αρχιτεκτονική έκφραση, την οποία και καθιερώνει στα μεταπολεμικά χρόνια.

Μουσείο Μπενάκη – Κτήριο οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου Τηλ. 210 34 53 111

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη: κλειστά

Πέμπτη, Κυριακή: 10.00-18.00

Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-22.00

 

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα