Ανακαλύφθηκε νέο είδος σαρκοβόρου δεινόσαυρου ο... "Πινόκιο"

Ένα νέο είδος δεινόσαυρου ανακάλυψαν κινέζοι και βρετανοί επιστήμονες, μέλος της οικογένειας των σαρκοβόρων Τυραννόσαυρων, ο οποίος ονομάστηκε ανεπίσημα «Πινόκιο» (Pinocchio rex) λόγω της πολύ μακριάς μύτης του.

Ο «Πινόκιο» ζούσε στη Γη πριν από περίπου 66 εκατομμύρια χρόνια και θεωρείται «ξάδελφος» του διάσημου T REX και ήταν ένας ακούραστος και επίφοβος κυνηγός.

Οι ερευνητές της Κινεζικής Ακαδημίας Γεωλογικών Επιστημών και της Σχολής Γεωεπιστημών του Πανεπιστημίου

του Εδιμβούργου, με επικεφαλής αντίστοιχα τον καθηγητή Γιουντσάνγκ Λου και τον Στιβ Μπρουσάτε, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications», ονόμασαν επίσημα «Qianzhousaurus sinensis» το απολίθωμα που βρέθηκε στη νότια Κίνα σε πολύ καλή κατάσταση και ανήκε σε ένα σχεδόν ενήλικο ζώο.

Ο «Πινόκιο» διέφερε από τους άλλους Τυρααννόσαυρους, επειδή -εκτός από τη μακριά μύτη (με μια σειρά κέρατα πάνω της)- διέθετε ένα επίμηκες κρανίο και μακριά στενά δόντια. Μέχρι σήμερα, είχαν βρεθεί τα απολιθώματα μόνο δύο Τυραννόσαυρων με επίμηκες κεφάλι, αλλά επειδή ανήκαν σε πολύ νεαρής ηλικίας ζώα, οι επιστήμονες δεν ήσαν σίγουροι αν ανήκαν σε κάποιο ξεχωριστό είδος συγγενικό με τους Τυραννόσαυρους ή αν απλώς ήσαν νεαροί Τυραννόσαυροι.

Keywords
Τυχαία Θέματα