Τα κλάματα δεν έπεισαν τη βουλή(vid+pic)

Δεκτές έγιναν και οι τέσσερις αιτήσεις άρσης ασυλίας (πρώην και νυν) βουλευτών της Χρυσής Αυγής από την Ολομέλεια της Βουλής. Στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν 220 βουλευτές και ψήφισαν:

Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος: 183 ναι, 25 όχι, 12 παρών.

Νίκος Μίχος: 197 ναι, 16 όχι, 7 παρών.

Γιώργος Γερμενής: 197 ναι, 16 όχι, 7 παρών.

Στάθης

Μπούκουρας: 182 ναι, 26 όχι, 12 παρών.

«Σόου» Χρυσαυγιτών στη βουλή

Με κλάματα Μπούμπουρα και «σόου» από τους υπόλοιπους βουλευτές της Χρυσής Αυγής διεξάγεται στη βουλή η συζήτηση για την άρση τους. Σημειώνεται ότι αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με εγκληματικές ενέργειες όλοι οι βουλευτές, νυν και τέως.

Συγκεκριμένα, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ανέφερε ωστόσο ότι υπήρξε παρατηρητής παράνομων ενεργειών, είχε αποστασιοποιηθεί, προσπάθησε να ανεξαρτητοποιηθεί νωρίτερα, αλλά φοβήθηκε για πράξεις εναντίον του ιδίου και της οικογένειάς του.

Από την άλλη, ο Νίκος Μίχος κατήγγειλε προσπάθεια σκευωρίας σε βάρος του από παρακρατικές δυνάμεις με προσέγγιση μαρτύρων, για να καταθέσουν εναντίον του ότι ήταν προστάτης της νύχτας και ότι υποσχόταν αμοιβή σε όσους θα κατέθεταν.

Προκλητικός ο Γερμενής

Παρομοίως ο Γιώργος Γερμενής μίλησε για πολιτική σκευωρία κυβέρνησης-αντιπολίτευσης, που δεν στηρίζουν την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής του κόμματός του. Απευθύνθηκε ονομαστικά στον υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντας ότι μετά τις εθνικές εκλογές ο ίδιος θα είναι ξανά βουλευτής ενώ «ο ελληνικός λαός θα έχει πετάξει τον κ. Αθανασίου στον κάλαθο των αχρήστων».

Προκλητικός ήταν όταν έκανε λόγο για πολιτικούς κρατουμένους που μπαίνουν στη Βουλή με χειροπέδες, κατηγορώντας την ανακρίτρια κ. Κλάπα ότι τον έστειλε στη φυλακή επειδή ήταν βουλευτής της Χρυσής Αυγής λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μου απάντησε δεν χρειάζεται κ. Γερμενή να έχετε κάνει κάποιο αδίκημα εσείς ο ίδιος αρκεί που είστε βουλευτής της Χρυσής Αυγής, αυτό μου είπε η κ. Κλάπα».

Κλάματα Μπούκουρα

«Κάποιοι γελάνε και με χλευάζουν» ανέφερε με δάκρυα ο ανεξάρτητος βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας, σημειώνοντας ότι είναι περήφανος που εκπροσωπεί τον λαό στο κοινοβούλιο.

«Είμαι ένα λαϊκό παιδί που εργάζομαι από 15 χρονών, κοιμήθηκα φούρναρης και ξύπνησα βουλευτής και είμαι περήφανος γι΄ αυτό. Έρχονται τα παιδιά μου στη φυλακή και τα βλέπω μια ώρα την εβδομάδα και με ρωτάνε γιατί είσαι στη φυλακή και τα κοιτάω στα μάτια και δεν ξέρω τι να πω. Γιατί είμαι φυλακή πείτε μου! Δεν έδωσα ποτέ δικαίωμα εδώ μέσα. Έτυχε και έγινα βουλευτής της ΧΑ, δεν είμαι φασίστας, δεν είμαι ναζιστής. Πατριώτης είμαι. Στέκομαι όρθιος με ψυχοφάρμακα. Με λεξοτανίλ και με λαντόζ» είπε.

Κούνησαν χαρτονομίσματα στον Αλεξόπουλο

Κατά τη διάρκεια ομιλίας Αλεξόπουλου βουλευτές της Χρυσής Αυγής σήκωσαν τα χέρια τους κρατώντας χαρτονομίσματα, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης φώναξε «άριστα Αλεξόπουλε».

Όσον αφορά την εμπλοκή του στην δικογραφία για την Χρυσή Αυγή ο Χρ. Αλεξόπουλος είπε ότι ήταν εγγεγραμμένος υποστηρικτής, όχι μέλος του κόμματος και ότι δεν υπάρχουν πράξεις ή λόγοι του που να τον συνδέουν με τις κατηγορίες.

Με ειδικό σχέδιο στη Βουλή Γερμενής - Μπούκουρας

Σε θωρακισμένη κλούβα και συνοδεία Αστυνομικής Δύναμης έφτασαν στη Βουλή οι προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ, Γιώργος Γερμενής και Στάθης Μπούκουρας, προκειμένου να λάβουν μέρος στη συνεδρίαση για τις αιτήσεις άρσης ασυλίας βουλευτών του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα