Αναισθησιολόγος σκότωνε ασθενείς για να αδειάσουν κρεβάτια στην εντατική

Για τη δολοφονία επτά ανθρώπων κατηγορείται η αναισθησιολόγος Βιρτζίνια Ελένα Σοάρς ντε Σόουζα, η οποία φέρεται να σκότωνε ασθενείς για να απελευθερώνουν κρεβάτια στην εντατική.

Έρευνα πραγματοποιείται για το θάνατο ακόμη 300 ασθενών τους οποίους είχε αναλάβει, ενώ εξετάζεται και η συμμετοχή επτά μελών του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου, στις δολοφονίες των ασθενών.

Για την ώρα αυτό που υποστηρίζουν οι αρχές είναι πως η Σόουζα χορηγούσε στους ασθενείς υπερβολική δόση μυοχαλαρωτικού ή τους μείωνε την παροχή οξυγόνου, προκαλώντας τους ασφυξία.

Το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα ήρθε στο φως όταν είκοσι ασθενείς που νοσηλεύονταν στην εντατική του νοσοκομείου, πέθαναν υπό μυστηριώδεις συνθήκες στη βάρδια της.

Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες , ισχυριζόμενη πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για τις δολοφονίες, ωστόσο ένας νοσηλευτής με τις δηλώσεις του δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Όπως δήλωσε στο Globo Tv: «Νόμιζε πως είναι Θεός. Έκανε ό,τι ήθελε και άλλοι τρεις γιατροί λειτουργούσαν όπως εκείνη», ενώ υποστήριξε ότι έπειτα από λίγα λεπτά απουσίας του ένας ασθενής έχασε τη ζωή του ενώ βρισκόταν η Σόουζα στον θάλαμο.

Λέγεται, μάλιστα, πως μπορεί να ευθύνεται για το θάνατο του συζύγου της, ο οποίος απεβίωσε το 2006 από καρκίνο του εντέρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα