Άλλη μια νίκη του Tea Party στο Τέξας

Άλλη μία νίκη στο υπερσυντηρητικό κίνημα ‘Tea Party’ έδωσαν οι ψηφοφόροι του ρεπουμπλικανικού κόμματος στην πολιτεία του Τέξας, όταν ο υποψήφιος Γερουσιαστής του κινήματος νίκησε εύκολα τον υποψήφιο, που θεωρούνταν φαβορί, στις εσωκομματικές προκριματικές εκλογές που διεξήχθησαν στην εν λόγω πολιτεία.

Ο κος Τεντ Κρουζ, πρώην ‘Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας’

και για πρώτη φορά υποψήφιος, πέτυχε συντριπτική νίκη με ποσοστό 56 έναντι 44%, του -επί πολλά έτη- αντικυβερνήτη της πολιτείας, Ντέιβιντ Ντιούχαρστ.

Στον πρώτο γύρο της εσωκομματικής διαδικασίας τον Ιούνιο ο κος Ντιούχαρστ είχε νικήσει εύκολα, αλλά, δεν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό για να αποφύγει τον επαναληπτικό γύρο.

Ο κος Κρουζ, που είναι πολύ πιθανό να κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου για την Γερουσία, όταν θα αντιμετωπίσει τον δημοκρατικό Πωλ Σάντλερ, τότε θα είναι ο πρώτος ισπανόφωνος Γερουσιαστής στην ιστορία του Τέξας.

Το κίνημα του ‘Tea Party’, το οποίο ζητά χαμηλότερη φορολογία και βαθιές περικοπές στις κρατικές δαπάνες, έχει αναδειχθεί σε ισχυρή δύναμη στους κόλπους του ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα