Αλλαγή τακτικής και προσπάθεια σύγκλισης από την κυβέρνηση

Αλλαγή τακτικής από την κυβέρνηση αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη που έγινε χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μαρδά και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για διεθνή οικονομικά θέματα, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Σύμφωνα

με πληροφορίες αποφασίστηκε να μη ζητήσει η ελληνική πλευρά τη συνεδρίαση έκτακτου Eurogroup, αλλά να περιμένει την προγραμματισμένη συνεδρίαση που θα γίνει στις 24 του μηνός στην πρωτεύουσα της Λετονίας, Ρίγα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι τα να γίνει με άμεσες κινήσεις, προσπάθεια να ξεπεραστούν ορισμένες διαφωνίες που φαίνεται να οδηγούν σε αδιέξοδο, προκειμένου να καταδειχθεί και η πρόθεση της κυβέρνησης για την ύπαρξη σύγκλισης, ενόψει μάλιστα και της ιδιαίτερα σημαντικής διπλής συνεδρίασης του Euroworking Group την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη.

Την ίδια στιγμή πάντως το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel σε δημοσίευμά του στο οποίο επικαλείται ευρωπαϊκό υπουργείο Οικονομικών – πιθανότατα το γερμανικό – αναφέρει πως η Αθήνα έστειλε βελτιωμένη λίστα, ενώ η ίδια πηγή αναφέρει:

«Τα έσοδα φαίνεται να μην είναι ρεαλιστικά αλλά τουλάχιστον τώρα υπάρχουν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις και χρονοδιαγράμματα. Υπάρχει πρόοδος αν και ακόμα υπάρχει δρόμος να διανύσουμε».

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα