Αλλαγές–φωτιά στη φορολογία «τρώνε» τα εισοδήματα του 2016 – Τι θα πληρώσουν μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες (πίνακες)

Μαύρο και …άραχνο θα είναι φορολογικά το 2016 για την πλειονότητα των Ελλήνων δεδομένου ότι η κυβέρνηση με έξι αλλαγές στη φορολογία θα προκαλέσει, σε πολλές κατηγορίες πολιτών, νέες μεγάλες οικονομικές επιβαρύνσεις.

Την ώρα που τα χρέη προς την εφορία εκτινάσσονται καθώς οι φορολογούμενοι αδυνατούν να πληρώσουν τις υπάρχουσες υποχρεώσεις τους, από τη νέα χρονιά αρχίζει νέος…Γολγοθάς.

Τα πάνω κάτω έρχονται στη φορολόγηση όλων των εισοδημάτων αλλά και της περιουσίας.

Νέα φορολογική κλίμακαΌλα τα εισοδήματα
θα αθροίζονται και θα φορολογούνται με μια κλίμακα. Θα αυξηθούν ως και σε 10 με 12 τα κλιμάκια του φόρου, ανάλογα με το εισόδημα.Κατάργηση φοροαπαλλαγώνΟι 716 φοροαπαλλαγές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην πλειοψηφία τους θα καταργηθούν καθώς υπολογίζεται ότι το κράτος χάνει περί τα 3 δισ. Ευρώ το χρόνο. Στο στόχαστρο θα μπουν κυρίως φοροαπαλλαγές που σχετίζονται με τα ακίνητα.ΕνοίκιαΘέσπιση ενιαίας κλίμακας φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια με στόχο επιπλέον έσοδα 200 εκατομμυρίων ευρώ.Νέος φόρος ακινήτωνΑλλαγή των αντικειμενικών αξιών, αλλά αλλαγές και στις κλίμακες του φόρου ώστε τα έσοδα να μην πέσουν κάτω από τα 2,6 δισ. Που αποφέρει ο ΕΝΦΙΑΑδήλωτα εισοδήματα – ΠεριουσιολόγιοΣημαντική έκπτωση στον φόρο για όσους δηλώσουν εισοδήματα.Πλαστικό χρήμαΗ εφορία θα αναγνωρίζει πλέον μόνο δαπάνες με κάρτες ή τραπεζικές συναλλαγές. Οι πολίτες για να “πιάσουν” το αφορολόγητο θα πρέπει να συγκεντρώσουν ανάλογες αποδείξεις ίσες με το 10% του εισοδήματός τους.

Οι αλλαγές ωστόσο μαζί με τους υπάρχοντες φόρους θα φέρουν επιπλέον φορολόγηση για τέσσερις μεγάλες κατηγορίες φυσικών και νομικών προσώπων.

Μισθωτοί – συνταξιούχοιΕπιπλέον φόρος μέσω εισφοράς αλληλεγγύης για όσους έχουν εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ/χρόνοΕλεύθεροι επαγγελματίεςΑυξημένη προκαταβολή φόρου από το 55% στο 75% ενώ για τα εισοδήματα του 2016 η προκαταβολή θα ανέβει στο 100%.ΕπιχειρήσειςΑύξηση της προκαταβολής του φόρου από το 80% στο 100%ΑγρότεςΑύξηση της προκαταβολής φόρου από το 55% στο 75%
Keywords
Τυχαία Θέματα