Αλέξης Τσίπρας: «Ναι σε κυβέρνηση συνεργασίας, όχι σε οικουμενική»

Ναι σε κυβέρνηση συνεργασίας, Όχι σε οικουμενική, είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «στις 20 Σεπτέμβρη τελειώνουμε με το παλιό», ενώ απαντώντας στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το θέμα της κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας που δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο κ Τσίπρας

είπε: «Για ποιο λόγο ξαφνικά τόσο πολύ με έχει αγαπήσει ο κ. Μεϊμαράκης, όταν πολιτικά, στην πρώτη του συνέντευξη τύπου, μετά την απόφαση μου για εκλογές βγαίνει και με λέει “ψευτράκο”, “πονηρούλη” και “πολιτικό αγύρτη'; Πώς είναι δυνατό να λέει ότι θέλει να με έχει πρωθυπουργό και να συνεργαστούμε ακόμα και με εμένα πρωθυπουργό; Αυτό είναι υποκρισία». Και συνέχισε:

» Αν είμαι “ψευτράκος”, αν είμαι “πονηρούλης”, αν είμαι “πολιτικός αγύρτης”, αν κατέστρεψα τη χώρα επτά μήνες, γιατί θέλει να συνεργαστεί μαζί μου; Το λέει, δεν το θέλει. Το λέει, γιατί έχει ένα στόχο, να περάσει το μήνυμα, με τη βοήθεια της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, της διαπλοκής, ότι δεν υπάρχει καμιά διαφορά, όλοι είναι το ίδιο.

Γιατί μόνο έτσι μπορεί να πετύχει. Δεν υπάρχει -και το ξέρουνε όλοι- δυνατότητα ή περιθώριο κυβερνητικής συνεργασίας, διότι οι προγραμματικές μας διαφορές είναι πάρα πολύ μεγάλες. Πέρα από την ιδεολογία δεν υπάρχει κοινός στόχος. Εμείς θέλουμε να γκρεμίσουμε αυτά τα οποία η ΝΔ και ο κ. Μεϊμαράκης θέλει να διατηρήσει».

Ο πρώην πρωθυπουργός στις συνέντευξη του στον Σκάι αναφέρθηκε ακόμα στο επιχειρούμενο “άνοιγμα” της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, τονίζοντας ότι «δεν της “έκλεισε το μάτι”. Παρά το γεγονός ότι δεν φέρει στις πλάτες της για τα προηγούμενα χρόνια, είναι γεγονός ότι έχει πολλά βαρίδια».

Όσον αφορά την επιλογή που έκανε με τη συμφωνία με τους εταίρους. είπε: «Είμαστε συμπαγείς, είμαστε έτοιμοι, δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς ότι φλερτάρουμε με την ιδέα της δραχμής, ότι βάλαμε το κόμμα πάνω από την Ελλάδα, πάνω από το συμφέρον της πατρίδας» και κατέληξε:

«Εχουμε την εμπειρία, την ικανότητα να προχωράμε με βήματα σταθερά σε στέρεο έδαφος, είμαστε πιο έμπειροι, πιο προσγειωμένοι, και θα έλεγε κανείς και εγώ θα σας το πω ευθέως: Αισθάνομαι τώρα ότι τα βήματα που έχω να κάνω μπροστά μου είναι βήματα σίγουρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα