Αλαλούμ στους δήμους λόγω της διαθεσιμότητας

Αναστάτωση επικρατεί στους δήμους με την εφαρμογή του καθεστώτος της διαθεσιμότητας στους υπαλλήλους, το οποίο άρχισε αυτή την εβδομάδα. Τόσο οι δήμαρχοι, όσο και οι περιφερειάρχες αρνούνται την αποστολή στοιχείων, ενώ οι εργαζόμενοι που πιθανώς εμπίπτουν στις διατάξεις του μέτρου, βρίσκονται σε άγνοια σχετικά με το εάν θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται ή να σταματήσουν να προσέρχονται στην υπηρεσία.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχώρησε στο βήμα της καταγραφής αναγκών σε προσωπικό από τους φορείς του δημοσίου, ενώ με σχετική επιστολή του ο αρμόδιος υπουργός, Αντώνης Μανιτάκης

καλεί τους συναδέλφους του να υποβάλουν σχετικά αιτήματα, προκειμένου να «ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των μετατάξεων και μεταφορών υπαλλήλων, αλλά και να αντιμετωπιστούν άμεσες και επιτακτικές ανάγκες μέσω της προσωρινής τοποθέτησης σε υπηρεσίες εργαζομένων που υπάχθηκαν σε διαθεσιμότητα».

Επίσης, ο κος Μανιτάκης ζητάει να δοθεί προτεραιότητα στις ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο περιλαμβάνεται στο πρώτο κύμα διαθεσιμότητας, με επίκεντρο τη στελέχωση υπηρεσιών που έχουν άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση πολιτών ή στις οποίες έχουν μπει «στον πάγο» οι προσλήψεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 200 δήμοι σε όλη την Ελλάδα είναι υπό κατάληψη από τους εργαζόμενους, ώστε να μην καταστεί δυνατή η αποστολή των ονομάτων όσων υπαλλήλων επηρεάζονται από τις ρυθμίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα