Αλ. Μωραϊτάκης: Να εκπροσωπήσω επάξια την αγορά

Τη θέση του παραιτηθέντος από την κοινοβουλευτική του έδρα Ανδρέα Ψυχάρη, καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθηνών Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, ο οποίος είναι τέως πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ (Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών).

«Με προτεραιότητα την αφοσίωση και την αγάπη μου προς την πατρίδα και θέτοντας σε υποδεέστερη μοίρα αναληφθείσες

μετά τον Ιούνιο 2012 επαγγελματικές υποχρεώσεις, αποφάσισα να αποδεχθώ την τιμητική θέση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθήνας», ανέφερε αρχικά ο κ. Μωραϊτάκης και συνέχισε λέγοντας: «Υπόσχομαι ότι θα κάνω κάθε προσπάθεια να αντιπροσωπεύσω επάξια τους συμπολίτες μου που έχουν πληγεί και εξακολουθούν να πλήττονται από την δυσμενή οικονομική συγκυρία. Επίσης να εκπροσωπήσω επάξια την αγορά και όλους όσοι απασχολούνται σε αυτήν είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως στελέχη, είτε ως επιχειρηματίες».

«Εξυπακούεται ότι οι επενδυτές καθώς και οι ομολογιούχοι, οι ζημιωθέντες της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και όλοι όσοι αδικήθηκαν θα τύχουν κάθε προσπάθειας αποκατάστασης της αδικίας που τους προκλήθηκε», τόνισε ο νέος βουλευτής της ΝΔ.

«Θα συνεργασθώ με όλους τους ενδιαφερόμενους Υπουργούς και φορείς και θα προσφέρω όλη μου την εμπειρία και τεχνογνωσία για να έρθει η ανάπτυξη στον τόπο μας με μέτρα που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος και να γίνει η Ελλάδα Διεθνές Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών Υψηλής Προστιθέμενης Αξίας. Έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, θα αυξηθούν τα δημόσια έσοδα και θα καταπολεμηθεί η ανεργία», κατέληξε ο κ. Μωραϊτάκης.

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης

Γεννήθηκε το 1947 στην Αθήνα από γονείς που ήλθαν στην Αθήνα μετά την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, ο πατέρας ήταν Μικρασιάτης με καταγωγή από την Κρήτη και η μητέρα από την Καππαδοκία.

Το 1965 πήρε απολυτήριο από το Ζ’ Λύκειο Αρένων Παγκρατίου. Από το 1966 έως το 1971 σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της ΑΣΟΕΕ. Μέχρι το 1972 ήταν στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας στο υποκατάστημα Παγκρατίου και αργότερα συνεργαζόμενος με την Booz Allen στην Διεύθυνση Οργάνωσης. Το 1973 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Διοικητική των Επιχειρήσεων.

Από το 2004 (με μικρή διακοπή ολίγων μηνών) υπήρξε αιρετός τρεις φορές Πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, ενώ διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ, της ΕΧΑΕ, του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών, του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Παραγώγων και παλαιότερα αιρετός Ειδικός Γραμματέας του Συνδέσμου Πτυχιούχων ΑΣΟΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα