Ακρίτα – Μαρέβα: “Όχι φωστήρες μου, δεν είναι σεξισμός να ρωτάς για την προέλευση των ακινήτων”

Τη στήριξή της στην Έλενα Ακρίτα, κατά της οποίας θα καταθέσει μήνυση και αγωγή η Μαρέβα Γκραμπόφσκι με αφορμή ανάρτησή της, εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η έκφραση γνώμης». Στην ανάρτησή της Ρένας Δούρου απάντησε λίγο αργότερα η Έλενα Ακρίτα εξηγώντας τι είναι σεξισμός.

Το μήνυμα της Ρένας Δούρου:

«Για τα αυτονόητα. Γιατί δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η #έκφραση_γνώμης.

» Ούτε και να ενδύεται τη μορφή “επιχειρήματος” όταν στη πραγματικότητα πρόκειται περί καθόλου κεκαλυμμένης απειλής.

» Η οποία στέλνει και μηνύματα σε όσους / ες τολμήσουν να κάνουν την “αποκοτιά” να μιλήσουν για πράγματα που είναι μεν δημόσια αλλά αφορούν τους άρχοντες, άρα… Όχι λοιπόν.

» Η #απειλή κατά της #Έλενας, κατά όσων έχουν αυτή την “αποκοτιά” να γράφουν ελεύθερα βρίσκει απέναντί της όχι ένα κόμμα αλλά μια Πολιτεία που οφείλει να είναι ευνομούμενη».

Λίγο αργότερα, η Έλενα Ακρίτα απάντησε στο μήνυμα της Ρένας Δούρου, εξηγώντας μάλιστα τι είναι σεξισμός και τι είναι «πολιτικά ερωτήματα».

Το μήνυμα της Έλενας Ακρίτα:

«Έτσι, Ρένα. Και όχι φωστήρες μου, δεν είναι σεξισμός να ρωτάς για την προέλευση των 40 ακινήτων του πρωθυπουργικού ζεύγους, του σπιτιού του Βολταίρου και για το Ποθεν Έσχες που δεν κατέθεσαν ως όφειλαν, αν και ήταν παντρεμένοι. Αυτά ειναι πολιτικά ερωτήματα, χρόνια ερωτήματα που όλος ελληνικός λαός απαιτεί να απαντηθούν. Σεξισμός είναι το σχόλιο για το φύλο, την ηλικία, την εμφάνιση μιας γυναίκας. Σαφές;».

Keywords
Τυχαία Θέματα