Άγιοι Ανάργυροι γυναικοκτονία: “Με πολύ σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα ο δράστης”, λέει ο Λύτρας

Γνώριμος στις Αρχές φαίνεται πως ήταν, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, ο 39χρονος που αφαίρεσε τη ζωή της πρώην συντρόφου του έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Ο 39χρονος είχε συλληφθεί για μικροποσότητα ναρκωτικών, ενώ είχε απασχολήσει τις Αρχές για επίθεση σε βάρος αστυνομικών. Επιπλέον, ο γυναικοκτόνος είχε συλληφθεί στο παρελθόν μετά από καταγγελίες της συντρόφου του για βιασμό και ξυλοδαρμό, ενώ σε βάρος του είχαν εκδοθεί και ασφαλιστικά μέτρα.

«Τον τελευταίο χρόνο δεν εργαζόταν, γιατί νοσηλευόταν σε ψυχιατρικά νοσοκομεία με πολύ σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα»

είπε στην εκπομπή «Live News» o δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος έχει έρθει σε επικοινωνία με την οικογένεια του δράστη και πρόκειται να αναλάβει την υπόθεση υπεράσπισής του. Αναφερόμενος στο εάν ο δράστης είχε σχέση με ουσίες, ο κ. Λύτρας είπε ότι ο 39χρονος έκανε χρήση ναρκωτικών πριν από πολλά χρόνια και ότι τα έχει σταματήσει.

«Βαρύ ιστορικό…»

«Και η κοπέλα έχει αναφερθεί στην αστυνομία για τα ψυχιατρικά του προβλήματα» ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Λύτρας, χωρίς ωστόσο να μπορεί να πει περισσότερα, καθώς αυτές τις πληροφορίες τις έχει δώσει η οικογένεια του δράστη και δεν έχει την ακριβή εικόνα του φακέλου του στην αστυνομία. «Mου κάνει εντύπωση, με τόσο βαρύ ιστορικό, πώς αυτός ο άνθρωπος δεν συνέχισε να νοσηλεύεται και είναι έξω» είπε, τέλος, ο κ. Λύτρας. Σημειώνεται ότι ο δράστης πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη.

Η κλήση στο 100 που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ

Η άτυχη Κυριακή με το που έφυγε από το τμήμα, κάλεσε στο 100 και ξεκίνησε να δίνει τις τυπικές πληροφορίες. Δηλαδή το όνομά της, καθώς και το σημείο στο οποίο βρισκόταν εκείνη τη στιγμή. Στη συνέχεια, η γυναίκα ανέφερε πως θα ήθελε ένα περιπολικό γιατί, όπως είπε, έξω από το σπίτι της είναι ο πρώην σύντροφός της και την περιμένει. Τότε ο αστυνομικός της ζήτησε να του πει τη διεύθυνση του σπιτιού της και όταν η γυναίκα άρχισε να του περιγράφει που είναι το σπίτι και ποιο δρομολόγιο θα ακολουθήσει από το τμήμα προς αυτό, τότε δέχθηκε τη φονική επίθεση. Στο σημείο αυτό η συνομιλία παύει και ακούγονται μόνο τα ουρλιαχτά και οι φωνές της άτυχης κοπέλας.

Έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής, αλλά και τους χειρισμούς των αστυνομικών στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Κόσμος με λευκές μάσκες και πανό έχει συγκεντρωθεί στο σημείο…

Δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους: Παρέμβαση εισαγγελέα για τυχόν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών στο ΑΤ

Τυχόν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών του τμήματος των Αγίων Αναργύρων στους οποίους η άτυχη 28χρονη είχε καταφύγει για να καταγγείλει τον δράστη της στυγερής δολοφονίας της θα αναζητήσει πλέον αρμόδιος εισαγγελέας. Και αυτό γιατί πριν από λίγο ο προϊστάμενος της εισαγγελίες Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος παρενέβη αυτεπάγγελτα ζητώντας ποινική έρευνα για την αναζήτηση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών των αστυνομικών που ειχαν βάρδια στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων. Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν οι αστυνομικοί έχουν διαπράξει παράβαση καθήκοντος. Πάντως ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα θα αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ.

Τέλος να σημειωθεί ότι σε βάρος του δράστη έχει ασκηθεί ποινική διωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία-  οπλοχρησία και προμήθεια- κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δική του χρήση.

Keywords
Τυχαία Θέματα