Ακαθαρσίες σκύλων παραδίδονται στα σπίτια ανεύθυνων ιδιοκτητών (βίντεο)

Τους ασυνείδητους και ανεύθυνους ιδιοκτήτες σκύλων προσπαθεί να αντιμετωπίσει το δημοτικό συμβούλιο της ισπανικής κωμόπολης Μπρουνέτ, 30 χιλιόμετρα δυτικά της Μαδρίτης με μια νέα καμπάνια που επινόησε.

Συγκεκριμενα, κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας, είκοσι εθελοντές έκαναν περιπολίες στους δρόμους της πόλης για να εντοπίσουν όσους ιδιοκτήτες σκύλων δεν μάζευαν τις ακαθαρσίες των κατοικιδίων τους. Στη συνέχεια, προσπαθούσαν να έρθουν σε επαφή μαζί τους, κάνοντας μια χαλαρή συζήτηση, ώστε να μάθουν το όνομα

και τη ράτσα του σκύλου τους.
Με αυτά τα δυο στοιχεία, ήταν εύκολο μετά να μάθουν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη από τη βάση δεδομένων όπου καταχωρούνται όλα τα κατοικίδια της πόλης.
Στη συνέχεια οι εθελοντές μάζευαν τις ακαθαρσίες του κάθε σκύλου και τις έβαζαν σε ένα κουτί με το λογότυπο του δήμου και την επισήμανση «χαμένο αντικείμενο». Το κουτί το έστελναν με κούριερ στο σπίτι του ιδιοκτήτη.
Συνολικά απεστάλησαν 147 «ειδικά» δέματα μέσα σε μια εβδομάδα. Έκτοτε, η πόλη των δέκα χιλιάδων κατοίκων αναφέρει μείωση 70% στις ακαθαρσίες που αφήνονται στους δρόμους.
Η καμπάνια πραγματοποιήθηκε δωρεάν από τη διαφημιστική εταιρία McCann και κέρδισε το βραβείο «Sol de Plata» στο Ιβηρο-Αμερικανικό Διαφημιστικό Φεστιβάλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα