Αισιοδοξία των Ευρωπαίων για λύση στο ελληνικό πρόβλημα

«Θα βρεθεί μια εποικοδομητική λύση για την Ελλάδα στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης», εκτίμησε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, «είναι σαφές ότι η διεξοδική συζήτηση ως προς το ποια μέρη του προγράμματος μπορούν να αντικατασταθούν με άλλα θα απασχολήσει την Ευρωζώνη τουλάχιστον για τους επόμενους τέσσερις μήνες».

Μάλιστα, ο Φάιμαν θεωρεί ότι θα δοθεί έγκριση για την παράταση

του προγράμματος, καθώς «υπερίσχυσε η βούληση για αμοιβαία προσέγγιση».

«Συγκρατημένη αισιοδοξία» για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις σχετικά με το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας εξέφρασε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μετά την αποστολή της λίστας με τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η Αθήνα. «Θέλουμε να συνεχίσουμε τη βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλά προϋπόθεση για αυτό είναι η συνέχιση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος», δήλωσε σε συνέδριο στο Βερολίνο.

Εξάλλου, το πρωί της Παρασκευής θα αποφασίσει η γερμανική βουλή σχετικά με την παράταση της δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, θα υπάρξει «ευρεία έγκριση», παρά το γεγονός ότι από την πλευρά της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ υπάρχουν ορισμένες «επιφυλάξεις ως προς ενδεχόμενες επιπλέον πληρωμές προς την Ελλάδα».

Η ψηφοφορία στη Μπούντεσταγκ εξαρτάται από το αν οι θεσμοί που εποπτεύουν το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας (Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ) θα εγκρίνουν τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που υποβλήθηκε χθες το βράδυ από την Αθήνα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα