Αίγυπτος: Διαδηλωτές πυρπόλησαν τα γραφεία του κόμματος του προέδρου Μόρσι

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Αίγυπτο, όπου διαδηλωτές πυρπόλησαν τα γραφεία του κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, της πολιτικής πτέρυγας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας από την οποία προέρχεται ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, εξαιτίας του διατάγματος του Μοχάμεντ Μόρσι, το οποίο διευρύνει τις εξουσίες του, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό

δίκτυο, τα γραφεία του κόμματος πυρπολήθηκαν στις πόλεις Σουέζ, Ισμαϊλίγια και Πορτ Σάιντ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, στην Αλεξάνδρεια οι διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία του ισλαμιστικού κόμματος, πέταξαν στο δρόμο καρέκλες και βιβλία και τα πυρπόλησαν, ενώ στο Κάιρο, οπαδοί και αντίπαλοι του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι πραγματοποιούν διαδήλωση.

Οι οπαδοί του Μόρσι είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το προεδρικό μέγαρο στο βόρειο Κάιρο και φώναζαν «ο λαός υποστηρίζει τις αποφάσεις του προέδρου».

Πηγή από το περιβάλλον του Μόρσι, αναφέρει πως Αιγύπτιος πρόεδρος αναμένεται να πραγματοποιήσει μια ομιλία μέσα στην ημέρα για να υπερασπιστεί τη χθεσινή του απόφαση, η οποία απαγορεύει κάθε απόφαση κατά των προεδρικών διαταγμάτων, των νόμων και των αποφάσεών του. Προβλέπει επίσης ότι κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να διαλύσει τη Συντακτική Συνέλευση, η οποία καταρτίζει το νέο σύνταγμα της Αιγύπτου.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα