Α. Παπαρήγα: Το καπιταλιστικό σύστημα δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση

Κάλεσμα για «κοινό αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό αγώνα» από τη Βυρηττό, όπου βρίσκεται για την 14η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, απηύθυνε η Αλέκα Παπαρήγα. Αναφερόμενη στην τωρινή κατάσταση σχολίασε ότι «έχει απόλυτη σχέση με την εξέλιξη της βαθιάς και παρατεταμένης οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης στην Ευρωζώνη, η οποία ασκεί άμεση επίδραση παγκόσμια».

«Το καπιταλιστικό σύστημα δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση με την όποια ευκολία μπορούσε πριν. Δεν μπορεί να διαχειριστεί τις συνέπειες της φτώχειας και της εξαθλίωσης όπως πριν», σημείωσε

συμπληρώνοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι το σύστημα θα καταρρεύσει από μόνο του.
«Χρειάζεται να διαμορφωθεί σε κάθε χώρα ένα πανίσχυρο εργατικό κίνημα ικανό να περάσει σε γενική επίθεση και να έχει ετοιμότητα όταν ξεσπάσει επαναστατική κατάσταση, όταν αυτή φαίνεται ότι επίκειται», συμπλήρωσε.

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το εργατικό κίνημα και οι σύμμαχοί του δεν πρέπει να βρεθούν ανάμεσα στα διάφορα μίγματα διαχείρισης της κρίσης. «Όλα τα μίγματα που άλλωστε είναι καθαρά διατυπωμένα, στηρίζονται στην φθηνή εργατική δύναμη, πλήττουν ένα μεγάλο μέρος μικρομεσαίων στρωμάτων, στηρίζουν τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η στοίχιση του εργατικού κινήματος και των συμμάχων του με το ένα ή το άλλο μίγμα, μεταφράζεται ως «υποταγή και συστράτευση με ξένη σημαία».

Η γ.γ. του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι το το κόμμα αντιστάθηκε «στην μεγάλη πίεση που δέχθηκε «για να δηλώσει συμμετοχή σε κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, σε μια κυβέρνηση, της οποίας οι προγραμματικές της θέσεις έχουν σαφή κατεύθυνση στήριξης της καπιταλιστικής ανάπτυξης με αντιφάσεις που προδικάζουν την πλήρη ενσωμάτωσή της όταν μετατραπεί σε κυβερνητική πλειοψηφία».

Η θέση αυτή κόστισε εκλογικά, σημείωσε, αλλά, όπως τόνισε, δεν στέρησε μετεκλογικά το κόμμα από την ικανότητα κινητοποίησης και οργάνωσης των λαϊκών μαζών.

Keywords
Τυχαία Θέματα