Άγρια πολυεθνική συμμορία στα χέρια της αστυνομίας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πολυεθνική και πολυμελής άγρια συμμορία, που εξαπέλυε ληστρικές επιθέσεις μέσα στα σπίτια ανύποπτων πολιτών, διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και οργάνωνε επικίνδυνες θαλάσσιες μεταφορές παράτυπων μεταναστών βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους μέσα στη θάλασσα, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία στην Πελοπόννησο!

Η ίδια συμμορία προετοίμαζε νέες εγκληματικές επιθέσεις σε διάφορους στόχους με στόχο την αρπαγή χρήματος, αλλά και νέες μεταφορές μεταναστών και διακίνηση

κοκαΐνης. Η Αστυνομία, που «άκουγε» μέσω του κοριού τις συνομιλίες των εγκεφάλων για τα εγκληματικά σχέδιά τους, κατάφερε όσο συγκέντρωνε στοιχεία να ματαιώνει με την δήθεν τυχαία παρουσίοα αστυνομικών δυνάμεων στα σημεία όπου επρόκειτο να χτυπήσουν!

Τη συμμορία, για τη σύλληψη των μελών της οποίας επιστρατεύτηκε από την Αθήνα η ΕΚΑΜ αλλά και ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής, αποτελούσαν τουλάχιστον 13 άτομα από τα οποία συνελήφθησαν στη διάρκεια των επιχειρήσεων τα έντεκα.

Πρόκειται για οκτώ αλλοδαπούς, εκ των οποίων , έξι υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 21 έως 58 ετών, 37χρονος υπήκοος Ιράκ και 45χρονος, υπήκοος Τουρκίας. Επίσης για τρεις ημεδαπούς (41χρονος, 44χρονος και 41χρονη), όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο (2) άτομα, επίσης μέλη της οργάνωσης, καθώς και άτομα στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση.

Από τις έρευνες των αστυνομικών υπηρεσιών από Αθήνα και Πελοπόννησο προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι , τουλάχιστον από τις αρχές του μηνός Ιουλίου του 2015, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους, εσωτερική διάρθρωση, διαρκή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών, την παράνομη διακίνηση μεταναστών και τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, ιδιαίτερα κοκαΐνης.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τον Μάρτιο σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας Κορινθίας, εισέβαλαν σε οικία ημεδαπής και με την απειλή όπλων την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα.
Στις 27.6.2016 το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους- Μυκηνών Αργολίδας, εισέβαλαν σε οικία ημεδαπών και με την απειλή όπλων τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και όχημα, με το οποίο τράπηκαν σε φυγή.

Όσον αφορά στην διακίνηση μεταναστών, προέκυψε ότι τον Ιούλιο 2015, μετέφεραν από τα παράλια της Τουρκίας στην Τήλο, πενήντα 50 μη νόμιμούς μετανάστες, άγνωστης υπηκοότητας, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, ενώ σε άγνωστο χρόνο μετέφεραν και άλλους εκατόν είκοσι 120 μη νόμιμούς μετανάστες, τους οποίους εγκατέλειψαν στη νήσο Ψέριμο.

Στις 18 του περασμένου Αυγούστου, επιβίβασαν τους μετανάστες σε πλωτό σκάφος, από τη Μεσσηνία.

Το σκάφος, λόγω μηχανικής βλάβης προσάραξε σε βραχονησίδα νότια της νήσου Σαπιέντζας, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ζωή των μεταναστών, οι οποίοι εντοπίσθηκαν και διασώθηκαν από τις Λιμενικές Αρχές της Μεσσηνίας

Το άρθρο Άγρια πολυεθνική συμμορία στα χέρια της αστυνομίας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα