Αγωνιούν οι πολίτες…

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Tου Γιώργου Αυτιά

Τόσκας: «Οι αστυνομικοί που έχουν διατεθεί στη φύλαξη επισήμων θα επιστρέψουν στο δρόμο για την ασφάλεια του απλού πολίτη»

Πολλά αστυνομικά τμήματα θα κλείσουν λόγω οικονομίας και αναδιοργάνωσης, ενώ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει μεταξύ άλλων: «Το σχέδιο της αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, γιατί υπάρχουν γύρω στις 1.200 αυτοτελείς περιφερειακές υπηρεσίες της Αστυνομίας, διάσπαρτες σε όλη την Ελλάδα,

λόγω των αναγκών, αλλά και κάποιων αποφάσεων οι οποίες εξυπηρετούσαν άλλα συμφέροντα και όχι την αστυνόμευση. Υπάρχουν, λοιπόν, πάρα πολλά αστυνομικά τμήματα, πάρα πολλές υπηρεσίες, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα γιατί δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό. Για παράδειγμα, ένα αστυνομικό τμήμα θέλει πάνω από 15-20 άτομα, για να μπορέσει να εκτελέσει τις βασικές του λειτουργίες. Τα περισσότερα αστυνομικά τμήματα έχουν κάτω από 10 άτομα και αυτό δημιουργεί πρόβλημα. Πρέπει επομένως να συγχωνευτούν κάποια αστυνομικά τμήματα, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση. Αυτό μπορεί να δυσαρεστεί κάποιους που είχαν συνηθίσει να έχουν αστυνομικό τμήμα στη γειτονιά τους, όμως, το θέμα δεν είναι να έχουμε ένα κτίριο μη αποτελεσματικό στις λειτουργίες του και το οποίο απλά θα δείχνει την παρουσία του. Το θέμα είναι να υπάρχει αστυνόμευση. Αποσκοπούμε, λοιπόν, στο να κάνουμε την Ελληνική Αστυνομία αποτελεσματική σε όλο τον ελληνικό χώρο. Φυσικά, έχουμε εξαιρέσει τις απομονωμένες περιοχές, τις νησιωτικές, τις περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση προσφύγων, στα νησιά κυρίως».

Ωστόσο η αγωνία των πολιτών είναι μεγάλη. Ληστείες, διαρρήξεις, προσφυγικό… Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι υπάρχει έλλειμμα ασφάλειας των πολιτών, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας. «Υπάρχουν προβλήματα. Υπάρχουν περιοχές», λέει ο κ. Τόσκας, «στις οποίες ζητήματα δεν μας ευχαριστούν καθόλου και ακριβώς με την καινούργια αναδιοργάνωση θα ενισχύσουμε και τα διπλανά αστυνομικά τμήματα που θα δημιουργηθούν, όπως είπα πριν, αλλά και περιοχές ειδικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, που είναι προβληματικές. Ο αγώνας απέναντι στα ναρκωτικά, ο αγώνας απέναντι στο κοινό έγκλημα, η προστασία του κοινωνικού συνόλου, είναι ένας διαρκής αγώνας που πρέπει συνεχώς να βελτιώνεται, γιατί το κοινό έγκλημα αλλάζει μορφές, αλλά και υπάρχουν συνεχείς ανάγκες και συνεχείς απαιτήσεις του κοινωνικού συνόλου για ασφάλεια. Δεν μπορούμε να πούμε ό,τι τελειώσαμε τη δουλειά μας ό,τι τελειώσαμε τα θέματα των ναρκωτικών. Χτυπήθηκε ένα πολύ μεγάλο κύκλωμα, κεντρικά πρόσωπα του κυκλώματος των ναρκωτικών. Δεν έχουμε καμιά ψευδαίσθηση ότι δεν θα προσπαθήσουν να αναστηλώσουν τα κυκλώματα αυτά. Αλλά εδώ είμαστε κι αυτή τη φορά είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι, με καλύτερη πληροφόρηση και υπάρχει και η εμπειρία της πολύ επιτυχημένης αυτής επιχείρησης που έγινε στα Εξάρχεια και η οποία έγινε αποδεκτή από όλο τον κόσμο. Και των Εξαρχείων και γενικότερα η αποδοχή ήταν πολύ μεγάλη».

Το άρθρο Αγωνιούν οι πολίτες… εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα