Αυξημένη η κίνηση για το σαρακοστιανό τραπέζι

Ανοιχτά είναι σήμερα (Καθαρά Δευτέρα) οι λαϊκές αγορές, τα ιχθυοπωλεία, τα οπωροπωλεία, οι φούρνοι, τα παντοπωλεία και η Βαρβάκειος Αγορά, προκειμένουνα προμηθευτούν οι καταναλωτές τα ψώνια τους για τα Κούλουμα. Όπως αναφέρει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) η λειτουργία των σούπερ μαρκετ και των άλλων καταστήμάτων είναι προαιρετική.

Η κίνηση στη Βαρβάκειο αγορά είναι μεγάλη από το πρωί, καθώς οι τιμές εμφανίζονται χαμηλότερες σε σχέση με περσινές χρονιές. Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ,

τα περισσότερα προϊόντα εμφανίζουν κατακόρυφη πτώση τιμών, η οποία κυμαίνεται στο 23% σε σύγκριση με τη περυσινή χρονιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, τα 19 είδη του τραπεζιού της σημερινής ημέρας στοιχίζουν φέτος 118,41 ευρώ, ενώ το 2012 κόστιζαν 123,76 ευρώ. Ενδεικτικά, η μείωση στα καλαμάρια αγγίζει το 15% το κιλό, το φρέσκο χταπόδι μειώθηκε κατά 24%, οι κατεψυγμένες γαρίδες μειώθηκαν κατά 25% και τα μύδια πωλούνται φθηνότερα κατά 17%.

Για τα υπόλοιπα προϊόντα του σαρακοστιανού τραπεζιού, όπως η λαγάνα, οι ελιές, ο ταραμάς, το τουρσί, ο χαλβάς αλλά και τα κονσερβοποιημένα προϊόντα, οι μεταβολές των τιμών τους μπορούν να θεωρηθούν ως οριακές, καθώς κινούνται στα περυσινά επίπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα