Πούτιν: Επικίνδυνη και άδικη η φορολόγηση των καταθέσεων στην Κύπρο

12:59 18/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε σήμερα «άδικο, αντιεπαγγελματικό κι επικίνδυνο» το μέτρο της επιβολής δασμού στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο Πεσκόφ ενημέρωσε πως ο Πούτιν συνεκάλεσε έκτακτη σήμερα το πρωΐ, στην οποία εξετάσθηκαν οι εξελίξεις γύρω από τη δανειακή σύμβαση που θα
αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους της Κύπρου.
«Αξιολογώντας την πιθανή απόφαση να επιβληθεί επιπλέον δασμολόγηση στις καταθέσεις στην Κύπτρο, ο Πούτιν δήλωσε πως εάν εφαρμοσθεί η απόφαση αυτή θα ήταν άδικη, αντιεπαγγελματική κι επικίνδυνη», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Σατάλοφ δήλωσε πως η δασμολόγηση στην Κύπρο θα ήταν δίκαιη εάν εφαρμοζόταν μόνον στα επιτόκια των καταθέσεων.

Η Μόσχα δεν διαβλέπει μεταβολή στη ροή εσωτερικών κεφαλαίων εξαιτίας της δασμολόγησης των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες

Η προτεινόμενη δασμολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο δεν αναμένεται να προκαλέσει μεταβολές στη ροή εσωτερικού κεφαλαίου στη Ρωσία, φέρεται να δήλωσε σήμερα ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Αντρέι Κλιέπαχ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Prime.

«Δεν πιστεύω πως (η δασμολόγηση) θα φέρει σημαντικές επιπλοκές. Είναι ένα ζήτημα αυξημένου κινδύνου, όχι φυγής (κεφαλαίων)», φέρεται να δήλωσε ο Κλιέπαχ.
Οι ρωσικές τράπεζες έχουν τοποθετήσει έως τα τέλη του 2012 περίπου 12 δισεκ. δολάρια στις αντίστοιχες κυπριακές, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Moody’s.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας πρόκειται για μία αύξηση περίπου 3 δισεκ. δολαρίων εν σχέσει προς το 2011.
Keywords
Τυχαία Θέματα