Αυξάνονται τα θύματα του Έμπολα στη δυτική Αφρική

Αυξάνονται τα θύματα του ιού Έμπολα στην δυτική Αφρική καθώς σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΠΟΥ ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει σε 6.928 από την στιγμή που ξέσπασε η επιδημία. Το ανησυχητικό είναι ότι από την Τετάρτη που είχε δοθεί στην δημοσιότητα ο τελευταίος απολογισμός κατέληξαν ακόμα 1.000 άτομα, γεγονός που σημαίνει ότι κάθε άλλο παρά εξασθενεί η επιδημία.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο ρυθμός μόλυνσης από τον ιό είναι πιο σημαντικός από τον ίδιο τον απολογισμό

καθώς αντανακλά την ταχύτητα εξάπλωσης του Έμπολα. Ο ρυθμός μόλυνσης του ιού μειώνεται στη Λιβερία αλλά είναι υψηλός στη Σιέρα Λεόνε.

Στη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία έχουν καταγραφεί περισσότερα από 16.000 κρούσματα. Στο Μαλί έχουν σημειωθεί επτά θάνατοι από τον ιό και δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Στη Λιβερία περισσότεροι από 4.181 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό αλλά, παρότι η χώρα έχει καταγράψει το υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, το ποσοστό μόλυνσης μειώνεται.

“Σταθερή” είναι η κατάσταση αναφορικά με την επιδημία στη Γουινέα, όπως ανακοίνωσε ο ΠΟΥ την περασμένη εβδομάδα, ενώ η νόσος εξαπλώνεται τώρα ταχύτερα στη Σιέρα Λεόνε όπου συνολικά έχουν καταγραφεί 6.802 κρούσματα.

Σε Νιγηρία και Σενεγάλη δεν έχουν σημειωθεί νέα κρούσματα και έχει αρθεί η καραντίνα που είχε επιβληθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα