Αφιέρωμα στον θρύλο του ΠΑΟ!

Αφιέρωμα προς τιμήν του Κώστα Τσαρτσαρή ετοίμασε η Euroleague, με αφορμή την απόφαση του φόργουορντ του Παναθηναϊκού να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Στο δημοσίευμα η Euroleague πλέκει του εγκώμιο του Τσαρτσαρή, τονίζοντας πως βοήθησε σημαντικά του «πράσινους» να περάσουν σε άλλο επίπεδο,

και να κατακτήσουν τρεις φορές την Ευρωλίγκα, δέκα φορές το πρωτάθλημα της Α1 και 8 Κύπελλα Ελλάδας, ενώ στη συνέχεια κάνει λόγο για τις επιτυχίες του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας.

Αναλυτικά:

«Ένας παίκτης σήμα κατατεθέν της Euroleague αποφάσισε να ολοκληρώσει την καριέρα του, αμέσως μετά την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου, μία καριέρα γεμάτη τιμές. Ο Κώστας Τσαρτσαρής αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του σε ηλικία 33 ετών. Από την στιγμή που η Euroleague ξεκίνησε το 2000, ο Τσαρτσαρής ήταν ο μοναδικός παίκτης που αγωνίστηκε σε όλες της σεζόν και σε κάθε μορφή της διοργάνωσης, πρώτα με το Περιστέρι και έπειτα με τον Παναθηναϊκό, φορώντας την «πράσινη» φανέλα για 11 επιτυχημένα χρόνια. Ο Τσαρτσαρής όχι μόνο αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στην Euroleague, αλλά βοήθησε τον Παναθηναϊκό να περάσει σε νέο επίπεδο καθώς ήταν παίκτης-κλειδί για τους «πράσινους» και τους βοήθησε να κατακτήσουν τρεις φορές την διοργάνωση το 2007, το 2009 και το 2011. Από την άφιξη του στον Παναθηναϊκό το 2002, ο Τσαρτσαρής βοήθησε επίσης την ομάδα να κατακτήσει 10 πρωταθλήματα και 8 Κύπελλα Ελλάδας - 18 εγχώριοι τίτλοι από το μάξιμουμ των 22. Ο Τσαρτσαρής είχε επιτυχημένη πορεία και με την Εθνική Ελλάδας, κατακτώντας τοΕυρωμπάσκετ του 2005, φτάνοντας στον τελικό του Μουντομπάσκετ του 2006 και παίρνοντας μέρος σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Αθήνα το 2004 και το Πεκίνο το 2008. Ο Τσαρτσαρής ξεκίνησε την καριέρα του στην Βέροια, έπαιξε στην Ισλανδία για έναν χρόνο στην Γκρίνταβικ και επίσης αγωνίστηκε με την Νίαρ Ηστ πριν μεταγραφεί στο Περιστέρι. Αγωνίστηκε σε 239 ματς της Euroleague, κατακτώντας την δεύτερη θέση στην ιστορία του θεσμού, πίσω από τον Θοδωρή Παπαλουκά που μετράει 252 συμμετοχές, ο οποίος επίσης αποφάσισε να αποσυρθεί πριν από μία εβδομάδα. Ο Τσαρτσαρής «μάζεψε» 905 ριμπάουντ και σκόραρε 1502 πόντους.

''Μετά από 16 συνεχόμενες σεζόν και αφού έζησε την δόξα του αθλήματος και αμέτρητες στιγμές ευχαρίστησης, συναισθημάτων και περηφάνιας, ήρθε η ώρα να πω αντίο στο μπάσκετ, το μεγάλο μου πάθος'', δήλωσε ο Κώστας Τσαρτσαρής. '' Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω όσους πίστεψαν σε εμένα και μου εμπιστεύτηκαν την εμπιστοσύνη τους και με στήριξαν. Χρωστάω πολλά στον κόσμο του μπάσκετ, ήταν η ψυχή και η δύναμη μου. Σας ευχαριστώ'', πρόσθεσε».

πηγή: pamesports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα