Αφιέρωμα για τον Μίκη Θεοδωράκη στα Χανία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με αφορμή την παρουσία του διάσημου μουσικοσυνθέτη στα Χανιά στις 4 και 5 Ιουνίου, ο σύλλογος «Φίλων Μίκη Θεοδωράκη» ανακοίνωσε διήμερο αφιέρωμα.

Το πρόγραμμα του μεγάλου μουσικοσυνθέτη

Ο κ. Θεοδωράκης αρχικά θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο πατρικό του σπίτι στο Γαλατά, το οποίο θα γίνει μουσείο.Το ίδιο απόγευμα θα επισκεφτεί το νέο Πολιτιστικό Κέντρο και Κλειστό Θέατρο

στο παλιό λιμάνι Χανίων και στις 18:30 θα μεταβεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.Εκεί θα πραγματοποιηθεί επίσημη εκδήλωση προς τιμήν του, στην οποία ο δήμος Χανίων θα επιδώσει στο Μίκη Θεοδωράκη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την ονοματοδοσία του νέου Πολιτιστικού Κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης» και την αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη Χανίων. Τέλος το Πολυτεχνείο Κρήτης θα απονείμει στον κ. Θεοδωράκη, το χρυσό μετάλλιο του Πολυτεχνείου, ανώτατη τιμή.

Την Κυριακή, στις 20:00, ο δήμος Αποκορώνου θα υποδεχθεί τον μουσικοσυνθέτη στο ανοιχτό «Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης», στο Εμπρόσνερο. Εκεί θα του επιδοθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη Αποκορώνου, και θα του δοθεί το κλειδί του δήμου. Τέλος, θα ακολουθήσει συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Το άρθρο Αφιέρωμα για τον Μίκη Θεοδωράκη στα Χανία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα