Αδυναμία «φρένου» στην κρίση βλέπουν οι πολίτες

Με διαφορά 0,5% προηγείται της κούρσας των ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ (21,5%) και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία, όπως καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εκπομπής του MEGA «Ανατροπή». Στη δημοσκόπηση

ακολουθεί το «Ποτάμι» με ποσοστό 8,5%, η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 7%, η Ελιά με 6%, η ΔΗΜΑΡ με 3% και οι ΑΝΕΛ με 3,7%.

Βουλευτικές εκλογές

Από την άλλη, στην πρόθεση ψήφου στις βουλευτικές εκλογές προηγείται η Νέα Δημοκρατία με 24,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,1%. Η συνέχεια έχει ως εξής: 7,2% ΚΚΕ , 7% Ποτάμι, 6,9% Χ.Α, 5,9% Ελιά, 4% ΑΝ.ΕΛ και 2,8% ΔΗΜ.ΑΡ.

Και άλλο μνημόνιο περιμένουν οι πολίτες

Νέο μνημόνιο «βλέπει» το 67% των ερωτηθέντων, τη στιγμή που το 67,5% πιστεύει ότι η χώρα δεν βγαίνει από την κρίση. Στη δημοσκόπηση οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες μίλησαν αρνητικά για τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης, ενώ εξέφρασανφόβους για την πορεία της οικονομίας.

Το 51% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ζωή των πολιτών θα χειροτερέψει και το 49,8% εκτιμά ότι αυτό θα γίνει τα επόμενα χρόνια.

Πώς η κυβέρνηση αντιμετώπισε την κρίση

Για τις προσπάθειες της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση το 36,1% κρίνει θετικά τις προσπάθειες αυτές και το 63,1% αρνητικά. Στο ίδιο μήκος κύματος, το 66,3% πιστεύει ότι η οικονομική πολιτική δεν αποδίδει καρπούς.

Ωστόσο το 22,6% δηλώνει ότι συμφωνεί με τις προτάσεις της Ν.Δ. για την οικονομία και το 18,6% με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Με κανέναν» αναφέρει το 25,7%. Η χώρα δεν βγαίνει από τη κρίση πιστεύει το 67,5 των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση της GPO, ενώ το 93% υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται νέο μνημόνιο με την τρόικα. Εντούτοις, το 69,4, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δηλώνει, ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει πάση θυσία στο ευρώ.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Για την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 69,4% των ερωτηθέντων την κρίνει αρνητικά, ενώ το 60,4% διαφωνεί στην παρότρυνση να μετατραπούν οι επικείμενες εκλογές σε δημοψήφισμα.

Επίσης το 56,3% δηλώνει «όχι» σε εκλογές εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές και το 40,1% δηλώνει «ναι» σε εκλογές. Τέλος για τον ΣΥΡΙΖΑ το 71,7 πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει.

Η Ελιά

Να αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση εάν η «Ελιά» αποδοκιμαστεί στις ευρωεκλογές δηλώνει το 51,2%, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 42,1% των ερωτηθέντων.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Στο ερώτημα για το ποιον θεωρούν ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό, το 44,6% απαντά τον Αντώνη Σαμαρά και το 36,9% τον Αλέξη Τσίπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα