Διακινούσαν παράνομα φιάλες υγραερίου

Δικογραφία για παράνομη εμπορία και διακίνηση φιαλών υγραερίου σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, σε βάρος μιας 57χρονης ιδιοκτήτριας εταιρείας εμπορίας υγραερίου κι ενός 65χρονου νόμιμου εκπρόσωπου της εταιρείας.

Η δικογραφία περιλαμβάνει τα αδικήματα της παραβίασης της νομοθεσίας περί σημάτων, αθέμιτου ανταγωνισμού και της οργάνωσης της αγοράς πετρελαιοειδών.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο

κατάστημα τις εταιρείας και τις εγκαταστάσεις της, στην Καρδίτσα, συνολικά 2.714 φιάλες υγραερίου, οι οποίες διακινούνταν παραποιημένες με το λογότυπο επώνυμων εταιρειών.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας ενημερώθηκαν συνεργεία του Σ.Δ.Ο.Ε. Λάρισας και του Τμήματος Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, προκειμένου να διενεργήσουν σχετικούς ελέγχους και να βεβαιώσουν παραβάσεις που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των εκπροσώπων των επώνυμων εταιρειών εμπορίας καυσίμων, το οικονομικό όφελος που θα είχαν οι δύο ημεδαποί από την πώληση των φιαλών που βρέθηκαν, φτάνει τις 40.000 ευρώ, ενώ οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί προς το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχονται στις 18.000 ευρώ.

Η οικονομική ζημία που υπέστησαν οι επώνυμες εταιρείες εμπορίας καυσίμων και υγραερίου υπολογίζεται στις 994.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα