Α. Μανιτάκης: «Διαπραγματεύσεις με την τρόικα αν ζητηθούν απολύσεις»

Επέμεινε στην «κινητικότητα» που «δεν σημαίνει διαθεσιμότητα», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα εφαρμοστεί το μέτρο το 2013. Ο κ. υπουργός συμμετείχε στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, στο οποίο προήδρευσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο

πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «δεν μιλήσαμε για απολύσεις, αλλά για τη διοικητική μεταρρύθμιση».

Ο κ. Μανιτάκης, επανέλαβε ότι «διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απολύσεις» και δήλωσε ότι «η κινητικότητα είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισήμανε ότι «τελείωσε η πρώτη φάση, με την οποία μπήκαν τα θεμέλια για τις επόμενες κινήσεις που είναι το θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα διέπει τη λειτουργία των νέων οργανισμών των υπουργείων (εντός του Ιανουαρίου), καθώς και το πλαίσιο της αξιολόγησης των ικανοτήτων του προσωπικού».

Ανακοίνωσε πως εγκρίθηκαν τα οργανογράμματα των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ΥΠΕΚΑ, μετά την αξιολόγηση των δομών και πρόσθεσε ότι οι δομές τους μειώθηκαν πάνω από 50%.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα είναι έτοιμα τα οργανογράμματα και των υπόλοιπων υπουργείων.

Επίσης, είπε ότι μετά τα υπουργεία σειρά παίρνουν για αξιολόγηση οι φορείς που δεν ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση (δηλαδή νομικά πρόσωπα κλπ).

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η τρόικα θα απαιτήσει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2013, ο κ. Μανιτάκης δήλωσε ότι «οι διαπραγματεύσεις είναι συνεχείς, ξέρουμε να διαπραγματευόμαστε, για να βελτιώσουμε τη θέση μας στη διαπραγμάτευση».

Keywords
Τυχαία Θέματα