To usb φλασάκι που... αυτοκαταστρέφεται

Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε χρησιμοποιήσει κάποιο usb φλασάκι για να μεταφέρουμε δεδομένα από τους υπολογιστές μας, όμως αρκετές φορές πολλά από αυτά τα δεδομένα είναι και προσωπικά, όπως εργασίες, βίντεο και φωτογραφίες, τα οποία δεν θέλουμε να πέσουν σε λάθος χέρια. Η λύση για όσους θέλουν να μπορούν να διατηρούν στην κατοχή τους δεδομένα προσωπικά και μη, χωρίς να έχουν το άγχος μήπως γίνει γνωστό κάτι το οποίο δεν θέλουν είναι το φλασάκι που μπορεί όποτε θελήσουμε να αυτοκαταστραφεί.

Τη λύση σε ένα ακόμη πρόβλημα που απασχολεί τους λάτρεις της τεχνολογίας φέρνει η ExactTrak κι ακούει στο όνομα “Security Guardian”.

Πρόκειται για ένα USB flash drive, το οποίο διαφέρει από τα υπόλοιπα σε αρκετά σημεία. Πρώτα απ’ όλα διαθέτει ένα τσιπ κρυπτογράφησης δεδομένων, αλλά και κάρτα SIM, ενώ δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να το εντοπίσει μέσω GPS. Έτσι, εάν ο χρήστης χάσει το USB ή κλαπεί, αυτός μπορεί να κάνει είσοδο στο λογαριασμό του, προκειμένου να αποτρέψει κάποιον τρίτο να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία του κλειδώνοντας το λογαριασμό ή πραγματοποιώντας μια αλλαγή στον κωδικό πρόσβασης. Ένας ακόμη τρόπος είναι να στείλει στο USB με μορφή sms έναν ειδικό κωδικό, ο οποίος θα κλειδώσει όλα τα αρχεία που βρίσκονται σε αυτό.

Αν κάποιος χρήστης θέλει πιο δραστικά μέτρα, μπορεί εξ αποστάσεως να δημιουργήσει υψηλή τάση ρεύματος μέσα στο USB και να λιώσει το τσιπ με αποτέλεσμα να καταστραφούν όλα τα αρχεία…!

Μάλιστα, δε χρειάζεται καν σύνδεση στο Διαδίκτυο, ούτε καν να είναι συνδεδεμένο το USB σε υπολογιστή. Όμως, για να μπορεί κάποιος να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες που προσφέρει το Security Guardian, θα χρειαστεί να πληρώνει συνδρομή των περίπου 30 € το μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα