T. Μπάιντεν: Η Τουρκία να σεβαστεί τα δικαιώματα των διαδηλωτών

Την Τουρκία καλεί ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν να σεβαστεί τα δικαιώματα των πολιτικών της αντιπάλων.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπάιντεν στο «Τουρκο-Αμερικανικό Συμβούλιο», μια ένωση για την προώθηση των εμπορικών, στρατηγικών και πολιτιστικών σχέσεων ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Άγκυρα που συνεδρίαζε στην αμερικανική ομοσπονδιακή πρωτεύουσα το βράδυ της Τρίτης, η Τουρκία δεν πρέπει να παρεκκλίνει από τις αρχές της δημοκρατίας.

«Το μέλλον της Τουρκίας ανήκει στους Τούρκους και σε κανέναν άλλον,

αλλά οι ΗΠΑ δεν προσποιούνται ότι αδιαφορούν» για την τύχη της χώρας, δήλωσε, υποστηρίζοντας το δικαίωμα των Τούρκων να διαδηλώνουν και να εκφράζονται ελεύθερα.

«Οι ΗΠΑ στηρίζουν ορισμένες προφανείς αρχές σε αυτές τις περιπτώσεις», πρόσθεσε ο κ. Μπάιντεν χαρακτηρίζοντας την Τουρκία ως «ζωτικής σημασίας σύμμαχο».

Όπως επισήμανε, «χώρες με ανοικτές κοινωνίες, πολιτικά συστήματα και οικονομία, με δημοκρατικούς θεσμούς και μια ισχυρή δέσμευση υπέρ των οικουμενικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι οι χώρες που θα ευημερήσουν και θα είναι οι ισχυρότερες χώρες στον 21ο αιώνα».

«Σήμερα η Τουρκία έχει μια ευκαιρία να δείξει ότι δεν έχει ανάγκη να διαλέξει μεταξύ της οικονομικής ανάπτυξης και της δημοκρατίας, το σύστημα που ενδυναμώνει τους νικητές των εκλογών και ήδη προστατεύει αυτούς που είναι στην αντιπολίτευση», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα