SketchInsight, ο διάδοχος του PowerPoint

Έναν διαδραστικό πίνακα, ο οποίος βαδίζει στα χνάρια του PowerPoint, ετοιμάζει αυτή την περίοδο η Microsoft. Ο πίνακας είναι ειδικά σχεδιασμένος έχοντας επαγγελματικές συνθήκες: στόχος του είναι η υποβοήθηση εργαζομένων στην κατανόηση των αποκαλούμενων «big data», δηλαδή των τεράστιων όγκων δεδομένων που προκύπτουν από τη λειτουργία αισθητήρων και άλλων πηγών.

Επειδή όμως ελλοχεύει ο ανταγωνισμός της Samsung

και της Apple, η Microsoft επενδύει μεγάλα ποσά στην έρευνα, προκειμένου να δημιουργήσει ένα καινοτόμο και ασυναγώνιστο προϊόν.

Ένα παράδειγμα που έχει χρησιμοποιηθεί για το Sketchsight είναι η κατανάλωση ενέργειας: ο χρήστης ζωγραφίζει μερικές γραμμές που φέρνουν στην οθόνη ένα γράφημα για την αύξηση του πληθυσμού και στη συνέχεια σκιτσάρει μία μπαταρία, η οποία «ενεργοποιεί» ένα νέο γράφημα, το οποίο απεικονίζει την κατανάλωση ενέργειας από διαφορετικές υποομάδες ανθρώπων.

Το σύστημα αντλεί πληροφορίες από μία βάση δεδομένων και στη συνέχεια υποβάλλει προτάσεις για γραφήματα, διαγράμματα και γενικότερα οπτικοποιήσεις των δεδομένων. Θεωρείται ότι θα αποτελέσει ένα πραγματικό σύστημα παρουσιάσεων «νέας γενιάς», το οποίο θα δημιουργεί διαδραστικά σκίτσα/ γραφικά επί τόπου.

Η τεχνολογική εταιρεία σχεδιάζει να αποκαλύψει τον έξυπνο πίνακα στο πλαίσιο της ετήσιας διοργάνωσης Techfest.

Keywords
Τυχαία Θέματα