«Plan b» Βαρουφάκη: Για «πολιτικό σκάνδαλο» κάνει λόγο η Γεννηματά-«Συνένοχος και ο Τσίπρας», λέει ο Σαμαράς

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αντικείμενο τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, «σύμφωνα με τις οποίες επεξεργαζόταν το Plan B (προθάλαμος του Grexit) της κυβέρνησης» κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης, «ο κ. Βαρουφάκης είχε αναφέρει: ‘’Δεν είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε Plan B.

Είχαμε Plan B. Το διαμορφώσαμε στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργού, που μας είχε δώσει εντολή να το κάνουμε’’. Σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις και την ηχητική καταγραφή της ομολογίας του ίδιου του κ. Βαρουφάκη, το Plan B περιελάμβανε σχεδιασμό για υποκλοπή του ΑΦΜ των πολιτών, πράγμα που συνιστά συνέργεια σε ποινικά κολάσιμες πράξεις σχετικά με το νόμισμα και την οικονομία της χώρας».

Η κα Γεννηματά κάνει λόγο για «ένα μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο» και επισημαίνει ότι «ο κ. Τσίπρας οφείλει να ενημερώσει τη Βουλή και τον ελληνικό λαό για τους σχεδιασμούς του Plan B, καθώς και για την προσωπική του ανάμειξη σε αυτούς και είτε να διαψεύσει και να διαγράψει τον κ. Βαρουφάκη, είτε να απολογηθεί για τις δραματικές συνέπειες των μεθοδεύσεών του και επαναφέρει το πρόσφατο αίτημά της για κατάθεση όλων των σχετικών δημοσίων εγγράφων».

Τις ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα για το «plan B» του Γιάνη Βαρουφάκη επιχειρεί να αναδείξει και ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στον κ. Σαμαρά, ο ίδιος φέρεται να καταλογίζει ευθύνες στον πρωθυπουργό για το εναλλακτικό σχέδιο του τέως υπουργού Οικονομικών.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Σαμαράς φέρεται να τονίζει σε συνεργάτες του ότι, «αν γνώριζε ο κ. Τσίπρας, είναι συνένοχος, αν δεν γνώριζε είναι επικίνδυνος».

Keywords
Τυχαία Θέματα