Στο κοινοβούλιο οι μηνυτήριες αναφορές

Διαβιβάστηκαν στο κοινοβούλιο οι μηνυτήριες αναφορές Γκλέτσου και Γιαννόπουλου που έχουν κατατεθεί σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη. Εντός της ημέρας, η εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου αναμένεται να δώσει εντολή στην εισαγγελία Αθηνών να ερευνηθεί ο ρόλος μη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση, τα ονόματα των οποίων αναφέρθηκαν σε δημοσιεύματα.

Εν τω μεταξύ, πέντε δικηγόροι της Αθήνας κατέθεσαν νωρίτερα στον΄Αρειο Πάγο μηνυτήρια αναφορά για τα μη πολιτικά

πρόσωπα, που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση Βαρουφάκη. Οι πέντε δικηγόροι υποστηρίζουν ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα ότι, παρέβησαν το νόμο περί προσωπικών δεδομένων,παραβίασαν κρατικά μυστικά και παρέβησαν το καθήκον τους όσον φορά το νόμισμα. Επίσης, υποστηρίζουν, πως πρέπει να ερευνηθεί εάν η ομάδα αυτή των συνεργατών του κυρίου Βαρουφάκη συνιστά εγκληματική οργάνωση ή συμμορία

Εξάλλου, ο δικηγόρος Παναγιώτης Γιαννόπουλος υπέβαλε σήμερa στον Αρειο Πάγο και δεύτερη μηνυτήρια αναφορά κατά του Βαρουφάκη για το plan B.

Βουλευτές της ΝΔ απέστειλαν αίτημα προκειμένου ο Γιάνης Βαρουφάκης να κληθεί για εξηγήσεις στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που είναι σε ισχύ. Σημειώνεται όμως, ότι η Εξεταστική Επιτροπή δεν συνεδριάζει εδώ και αρκετό καιρό καθώς δεν έχει πρόεδρο.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 τόνισε ,ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα αναδείξει το θέμα και κοινοβουλευτικά, ενώ σε άλλο σημείο είπε, πως υπάρχουν ουσιαστικά στοιχεία για να κινηθεί αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας σχετικά με τα όσα είπε ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γιάννης Βαρουφάκης".

Εξάλλου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με επίκαιρη ερώτησή της προς τον πρωθυπουργό ρωτάει, μεταξύ άλλων, τον Αλέξη Τσίπρα ποιά ήταν και τι περιελάμβανε η εντολή που έδωσε στον κύριο Βαρουφάκη για την επεξεργασία plan B και με ποιο στόχο, και ακόμη αν υπήρξαν προπαρασκευαστικές πράξεις ή αν είχαν αρχίσει να εκτελούνται πράξεις για την υλοποίησή του.

Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικής Υποστήριξης, Μιχάλης. Χατζηθεοδώρου, ο οποίος τοποθετήθηκε επί ημερών Βαρουφάκη στο Taxis , με ανακοίνωσή του δηλώνει κατηγορηματικά ότι " είναι απολύτως ψευδή όλα τα δημοσιεύματα περί κάθε είδους επέμβασης στα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών" . Κι ακόμη δηλώνει ,ότι "η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικής Υποστήριξης και προσωπικά ο νυν Γενικός Γραμματέας, δεν έχουν σχεδιάσει, πόσω μάλλον επιχειρήσει, κανενός είδους επέμβαση στα συστήματά της".

Keywords
Τυχαία Θέματα