Peter O'Toole: Αποχαιρετά τον κινηματογράφο & το θέατρο

Ο οκτώ φορές υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός Peter O’ Toole ανακοίνωσε χθες ότι αποσύρεται από το θέατρο και τον κινηματογράφο. Ο «Λώρενς της Αραβίας» είπε με μεγάλη λύπη ότι «έφτασε ο καιρός για μένα να μείνω στο παρασκήνιο. Να αποσυρθώ από τις ταινίες και το θέατρο.

Η καρδιά και η λατρεία για την ηθοποιία έφυγε από μέσα μου και δεν ξαναγυρίζει». Ο 79χρονος πλέον ηθοποιός, με σημαντικές ερμηνείες σε ταινίες όπως «Ο Λώρενς της Αραβίας», «Το λιοντάρι του χειμώνα» δήλωσε: «Είναι πεποίθηση μου ότι πρέπει να δηλώνουμε πότε αποχωρούμε. Υποστήριξα το επάγγελμα και τώρα περήφανος το χαιρετώ».

Κατά την διάρκεια της μακροχρόνιας καριέρας του, και εκτός από τις προαναφερόμενες ταινίες, έπαιξε τον «Λόρδο Jim» και πρόσφατα έλαβε μέρος στην σειρά εποχής «The Tudors», ενώ την φωνή του δάνεισε στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Ratatouille». To 2003 πήρε επιτέλους το πολυπόθητο Oscar, αυτό της «Συνολικής Προσφοράς στον Κινηματογράφο», αλλά ποτέ δεν απέκτησε αυτό που πάντα ονειρευόταν, το Oscar «Α’ Ανδρικού Ρόλου».

Keywords
Τυχαία Θέματα